Množična udeležba na občnem zboru DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Društvo si prizadeva za čim tesnejšo povezanost članstva

Branko Košti, nedelja, 18. marec 2018 ob 16:33
Občni zbor DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Občni zbor DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Kar 157 od skupno 317 članov in članic Društva upokojencev Sveti Jurij ob Ščavnici, se je 16. maja zbralo na občnem zboru v Gostišču pri Antonu na Jamni. Pridružila sta se jim tudi župan Občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Vijola Bertalanič.

DU Sv. Jurij ob Ščavnici, ki je po številu članstva največje društvom v občini in ga uspešno vodi predsednik Marjan Korelc, si prizadeva za čim večjo povezanost članstva. S tem ciljem prirejajo vrsto srečanj in druženj, izlete in rekreacijska kolesarjenja. Že od leta 2009 izvajajo projekt Za višjo kakovost življenja – projekt starejši za starejše, ki ga koordinira Katica Leskovar, vanj pa je vključenih preko 400 starejših od 69 let. Radi tudi prisluhnejo lepemu petju, saj v društvu deluje tudi mešani pevski zbor Jakob Šešerko, katerega vodi Vlado Maguša, ki je za uvod v občni zbor zapel tri pesmi.

Predsedniki Marjan Korelc je v obširnem poročilu predstavil delo v preteklem letu in naštel številne dogodke, katere so izvedli ali v njih sodelovali upokojenci. Zahvalil se je odbornikom, ki predstavljajo vez med vodstvom in člani, saj skrbijo za obveščenost o dogajanju v društvu. Odborniki skrbijo za obiske članov v domovih za ostarele in jih ob praznikih obdarujejo. Za podporo, predvsem finančno, se je zahvalil županu Miroslavu Petroviču, ravnatelju šole Marku Kranerju pa za brezplačno uporabo šolskih prostorov, ko so prostori KUS zasedeni.

Delo Društva upokojencev je pohvali tudi župan ter se zahvalil za dobro sodelovanje predsedniku Marku Korelcu, Vijola Bertalanič pa je predstavila zakone in predpise, ki zadevajo upokojence v državi.

Ob koncu so bila podeljena priznanja nekaterim članom društva ter plakete letošnjim zlatoporočencem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje