Ormoški policisti imeli opravka s pijanimi vozniki

Eden je pod vplivom alkohola vozil sredi belega dne in ostal brez vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. marec 2018 ob 17:57
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V soboto, 17. marca, ob 6:51 so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilje v družini v okolici Ormoža. Osebi je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj. Ob 14:08 so bili obveščeni o kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 18. marca, ob 14:40 so na območju naselja Žerovinci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je v izdihanem zraku imel kar 0,95 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 15:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Zasavci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.33 so v Pavlovcih obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, udeležencu, državljanu Hrvaške, pa prav tako, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Ob 00.21 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, (rezultat 0,79 mg/l po izdihanem zraku). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.


Več v Črna kronika