Kak je ženska vraga znorila

Literarno popoldne v Domu Janka Škrabana v Beltincih

Filip Matko Ficko, torek, 20. marec 2018 ob 09:52
Literatke in literati so brali svoja literarna dela

Literatke in literati so brali svoja literarna dela

Vodja literarne skupine v Domu Janka Škrabana v Beltincih, Tone Štefanec, se je s svojo »sotrpinko« v DOSOR-ju (Dom starejših občanov Radenci), Beo Baboš Logar, dogovoril za literarno popoldne v ponedeljek, 19.marca. Srečanje literatk in literatov je bilo namenjeno v čast dveh ženskih praznikov v mesecu marcu: Dnevu žena in Materinskemu dnevu.

Vse zbrane je nekaj po 16. uri pozdravila socialna delavka v Domu Janka Škrabana v Beltincih, Klavdija Zver, ki je opomnila na še kako pomembno vlogo žensk v vsakdanjiku. Nato pa so se izmenjaje zvrstili članice in člani obeh literarnih krožkov: Katica Forjan iz Društva upokojencev Beltinci je brala svoje pesmi (Sanje, Prisluhni tišini, Lastovice in Kjer sem doma); DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš je brala pesmi stanovalke DOSOR-ja Brigite Živec (Ljubezen, Drevo, Beseda in Opešano srce); Helena Žižek iz Doma Janka Škrabana Beltinci je brala svoje in ljudske pesmi (Lepa mladostna leta, Dober dan, Pesem za upokojence, Mnogo sreče voščimo in V Ižakovcih je luštno biti); članica DOSOR-jevega literarnega krožka Amalija Prelog je prebrala svojo zgodbo (Intervju z gospodom Lenartom na Švedskem); stanovalka DOSOR-ja Amalija Maček je prebrala svojo zgodbo (Mickina poroka); spodaj podpisani je prebral svojo zgodbo (Samotarsko potepanje po zasavskih hribih); za vsestransko prisrčen in hudomušen zaključek literarnega popoldneva pa je poskrbel Milan Zrinski iz Beltinec z zgodbo v prekmurščini in porabščini (Kak je ženska vraga znorila).

Za vsekakor uspel literarni popoldne se je zahvalil, še posebej gostom iz radenskega DOSOR-ja, vodja literarne skupine v Domu Janka Škrabana v Beltincih, Tone Štefanec, besede zahvale ter priložnostna darilca je razdelila socialna delavka Klavdija Zver in sledilo je prijetno druženje ob napitkih ter pogostitvi s pecivom.


Več v Kultura in izobraževanje