Neznanci razdejali trgovski center v Gornji Radgoni

Na vratih stranišča pa pustili sporočilo: »Vrnil sem se in j...m vam vse po spisku«...

Prlekija-on.net, torek, 20. marec 2018 ob 19:50
Vlom v trgovski center v Gornji Radgoni

Vlom v trgovski center v Gornji Radgoni

Prav divje je bilo v noči na ponedeljek tik nad reko Muro v Gornji Radgoni. Neznanci so vlomili v tamkajšnje trgovsko središče, njihov podvig pa je na las podoben vlomu v mariborski Leclerc novembra lani. Vdrli so skozi drsna vrata, nato pa skozi steklo v frizerski salon, kjer so se lahko izmaknili videonadzoru. Od tam so nadaljevali tatinski pohod skozi steno na hodnik, ki pelje do sanitarij, nato pa razbili steno v Travel free shop.

Kriminalisti PU Murska Sobota in policisti PP Gornja Radgona še vedno poskušajo odkriti, kdo je obdelal priljubljeno radgonsko središče, kjer je vseskozi veliko ljudi iz domačega kraja in okolice ter tudi iz sosednje Avstrije na drugem bregu reke Mure.

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš nam je potrdila, da je zbiranje obvestil še v teku in je zaenkrat težko kar koli ugibati. Prav tako bodo v Travel tree shopu morali opraviti inventuro, da se bo ugotovilo, koliko škode je bilo povzročeno. Poleg tiste na objektu, ki gotovo ne bo majhna, so najverjetneje tudi veliko odnesli. Po prvih podatkih naj bi neznanci (odpeljali naj bi se s kombijem, kar naj bi pokazala varnostna kamera) natovorili največ tobačnih izdelkov. In dokler je po eni strani videti, da gre za izurjene tatove, ki so vse natančno preračunali, da bi se izognili varnostnim kameram, prav nič profesionalnega vtisa ne dajejo napisi na vseh treh vratih, ki iz hodnika peljejo v oba WC-ja ter v prostor za čistilke. Na moških straniščnih vratih tako piše: "Vratio sam se i j...m vam sve po spisku" (Vrnil sem se in j...m vam vse po spisku).

V Leclerc z macolo
Ali je hotel povedati, da je bil vpleten tudi v omenjeni vlom v mariborski Leclerc? Tamkajšnjih storilcev namreč še niso prijeli, nam je včeraj potrdil predstavnik za odnose z javnostmi na mariborski PU Miran Šadl. In še ena podobnost: tudi novembra lani so vdrli v noči na ponedeljek.

Takrat so najprej vlomili v hodnik, ki vodi k novoodprtemu centru za fitnes v zgornjih prostorih trgovskega centra. Za vlomilsko orodje so izbrali težko kladivo, macolo, ki so jo med begom pustili ležati pred zadnjo prodajalno. Ob tem so pazili, da so se izognili vsem alarmnim napravam in da z zunanje strani trgovskega centra ni bilo razbrati, da se v notranjosti dogaja kaj nenavadnega. Ko so prispeli na hodnik, ki vodi v prostore fitnesa, so z macolo naredili luknjo v zidu. Tako so se dokopali do frizerskega salona, ki leži tik ob vhodu v trgovski center.

Ko je bila luknja dovolj velika, so zlezli v frizerski salon, od tam pa v sosednjo prodajalno, v kateri večinoma prodajajo parfume, tam so naredili novo luknjo v steni. Iz parfumerije so nato prišli na hodnik trgovskega centra. Sledi kažejo, da so se najprej namenili k prodajalni Slowatcha, a so jih tam zadržala kovinska vrata. Po izsledkih varnostnih kamer so se v notranjosti centra zadrževali kar pol ure. Ko so uvideli, da skozi kovinska vrata ne bodo prišli v prodajalno z dragim nakitom in pregrešno dragimi ročnimi urami, so spremenili načrt in z macolo naredili luknjo v steklenem izložbenem oknu prodajalca telefonov. Po neuradnih podatkih naj bi odnesli za več kot 50.000 evrov telefonov, škoda, ki so jo povzročili z uničevalskim divjanjem, pa je znašala še nadaljnjih 20 tisočakov.


Več v Črna kronika