Prvič muzikal pri Mali Nedelji

Tradicionalna prireditev osnovnošolcev ob materinskem dnevu

Prlekija-on.net, sreda, 21. marec 2018 ob 18:02
Muzikal Spremeniva svet

Muzikal Spremeniva svet

V torek, 20. 3. 2018, je v kulturnem domu pri Mali Nedelji potekala zdaj že tradicionalna prireditev ob materinskem dnevu. Tudi letos so program pripravili učenci OŠ Mala Nedelja s svojimi mentorji.

Prireditev sta povezovali osmošolki Maša Munda in Kristina Genc. V uvodnem sklopu so nastopili učenci 3. razreda pod vodstvom učiteljice Miše Šišernik. Za svoje mame so pripravili čudovit sklop plesa, deklamacij in glasbe. Za glasbeni del sta poskrbela Lovro Šišernik iz 4. ter Rene Megla iz 8. razreda, ki se učita igranja kitare pod mentorstvom Mirana Čarnija.

Vrhunec prireditve je bil mladinski muzikal z naslovom Spremeniva svet. Nasploh je bil to prvi muzikal, izveden pri Mali Nedelji. Avtorica besedila je osnovnošolka Hana Bujanović Kokot, glasbo pa je prispeval Pavle Dolenc. Muzikal so pripravili učenci, ki obiskujejo mladinski pevski zbor na OŠ Mala Nedelja, z mentorico Sandro Hanžič. Na klavirju je učence spremljala Katja Žibrat. V glavnih vlogah sta blestela osmošolca Neja Horvatič in Rene Megla, pohvaliti pa je treba tudi vse ostale učence, skupaj okrog trideset sodelujočih, ki so na odru pod žarometi delovali zelo usklajeno in samozavestno.

Zgodba muzikala se plete okrog dveh osnovnošolcev: na eni strani osamljena Neja, ki nima nikogar, da bi mu zaupala svoje težave; na drugi strani Rene, ki na videz živi popolno življenje, a je realnost precej drugačna. Ko se jima v šoli naključno križajo poti, svet začenja postajati lepši. Skozi raznorazne naključne dogodke ugotovita, da vse le ni tako slabo, kot se zdi, če le imaš prave prijatelje.

Bučen aplavz nabito polne dvorane pri Mali Nedelji je bil za nastopajoče največja nagrada za ves trud, ki so ga vložili v dolgotrajne naporne priprave.

Vse obiskovalke prireditve so ob odhodu domov prejele cvetove, ki so jih na tehniškem dnevu posebej za njih izdelali učenci OŠ Mala Nedelja.

Robert Lang


Več v Kultura in izobraževanje