Dva občana padla na javnih površinah in se huje telesno poškodovala

Ena občanka je zaradi poledenelega prehoda za pešce padla po vozišču in si huje poškodovala nogo

Prlekija-on.net, petek, 23. marec 2018 ob 18:55
Dva občana sta se huje poškodovala

Dva občana sta se huje poškodovala

Policisti Policijske postaje Ormož so ta teden obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 19. marca, ob 4:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srnjaka in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Tekom jutra in dopoldneva so na več lokalnih cestah zaznali, da so poledenele. O tem so seznanili upravljavca ceste in pristojne osebe na občini.
V torek, 20. marca, ob 11:05 uri so na PP opravili razgovor z oškodovancem kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev. Ob 15:35 uri so na lokalni cesti v naselju Vitan ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateri ni imel ustreznega potrdila za začasno nameščene registrske tablice na vozilu. Tablice so mu bile na kraju odvzete ter prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan/vročen mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršenja določb Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

Ob 15:45 uri je lastnik parkiranega osebnega avtomobila prijavil, da mu je v Ormožu iz strehe stanovanjskega objekta na pokrov motorja vozila, padel strešnik in mu ga poškodoval. Lastnika zgradbe sta bila na kraju opozorjena, da preprečita nadaljnje odpadanje strešnikov iz strehe.

V sredo, 21. marca, ob 12.30 uri so izven naselja Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 15.25 uri so v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

V četrtek, 22. marca, ob 08:50 uri so bili s strani delavca Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da imajo na pregledu občana, kateri je padel na javni površini in pri tem zadobil hudo telesno poškodbo. Patrulja je opravila ogled kraja in zbrala obvestila, kjer je bila izključena tuja krivda. Zadeva bo zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 09:25 uri so v Ormožu opravili ogled kraja, kjer je občanka zaradi poledenelega prehoda za pešce padla po vozišču in si poškodovala nogo. Pri tem je zadobila hudo telesno poškodbo. V zvezi obravnavanega dogodka bodo na državno tožilstvo napisali poročilo.

Ob 15:15 uri so imeli v postopku voznika osebnega vozila iz okolice Ormoža, kateri je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje. Vozniku je bilo začasno zaseženo vozilo in zoper voznika sledi obdolžilni predlog za uvedbo prekrška na Okrajno sodišče v Ormožu. Ob 22.59 je voznik osebnega vozila v Šalovcih trčil v zajca. Po preverjanju pogojev za udeležbo v prometu so od ogleda odstopili.


Več v Črna kronika