S šopkom do src mater in žena

Otroci so s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi, združili v najlepši šopek, ki so ga podarili svojim mamam, babicam, sestram, družini in vsem, ki jih imajo radi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. marec 2018 ob 08:05
Ta šopek je zate

Ta šopek je zate

Hladni dnevi se nekako nočejo umakniti prihajajoči pomladi, pomladi ki prinaša brstenje, novo življenje, predvsem pa hrepenenje in toplino srca vseh mater in žena. Prav v mesecu marcu se praznujeta dva praznika, ki sta namenjena vsem ženam in materam. 8. marca praznujemo mednarodni praznik vseh žena, 25. marca pa materinski dan. V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let v ta namen pripravljajo predstavo, ki je namenjena v počastitev praznovanja teh dveh praznikov pod naslovom »Ta šopek je zate«.

V soboto, 24. marca, so v avli Osnovne šole Gornja Radgona vrli črešnjevski kulturniki ob pomoči občine Gornja Radgona, JSKD Območne izpostave Gornja Radgona, Osnovne šole Gornja Radgona in Osnovne šole in vrtca Apače spet pripravili in organizirali odlično predstavo na kateri je sodelovalo preko 80 otrok in tamburaši. Po pozdravnem nagovoru predsednice Kulturnega društva Peter Dajnko, Eve Satler so v programu predstave nastopili; Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, otroci iz Vrtca Manko Golar, enota Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Apače, Lutkovna skupina podružnične Osnovne šole Stogovci ter Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci.

Kulturni dogodek, ki je bil tudi tokrat odlično obiskan, predvsem s strani nežnejšega spola in družin, je v sebi nosil veliko srčnosti in pozornosti. V ta namen so vse ženske ob začetku predstave prejele skromen spominek – cvetlico iz gline, ki so jih izdelali otroci črešnjevske otroške folklorne skupine skupaj s starši na drugi »Marčevski otroški delavnici«, ki jo pripravljajo vsako leto v društvu. Obenem pa predstavo, ki so jo poustvarili najmlajši s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi, združeni v najlepši šopek, ki so ga podarili svojim mamam, babicam, sestram, družini in vsem, ki jih imajo radi.

Foto in tekst Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje