Magi četrti na Evropskem prvenstvu

Magi je na tekmovanju izboljšal tudi dva svoja državna rekorda, ki ju je lani postavil na Svetovnem prvenstvu

Prlekija-on.net, torek, 27. marec 2018 ob 06:40
Magi na Evropskem prvenstvu

Magi na Evropskem prvenstvu

V Madridu je bilo končano Evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki za veterane. Tekmovalo je več kot 4000 atletov iz 35 držav. Slovenijo je zastopalo 9 atletov in 4 atletinje. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je bil na tekmovanju edini predstavnik iz dežele ob Muri, in se odlično odrezal. Osvojil je 4. mesto med 31 atleti v najtežji dvoranski disciplini - peteroboju v kategoriji 60 - 64 let. Po petih disciplinah, ki so jih atleti opravili v šestih urah je tekmovanje končalo 24 atletov.

Peteroboj se začne s tekom na 60 metrov z ovirami, sledi skok v daljino, suvanje krogle, skok v višino in tek na 1000 m. Doseženi rezultati se točkujejo in na podlagi seštevka točk se tekmovalci uvrstijo. Magi je bil po opravljeni četrti disciplini na 7. mestu, z odličnim tekom na 1000 metrov s časom, 3.23,74 pa je bil 2. in se uvrstil na končno četrto mesto. V tem teku je zmagal Britanec Brian Slaughter, skupno drugi v peteroboju v katerem je slavil Poljak, Wieslav Musial. Magi je na tekmovanju izboljšal dva svoja državna rekorda, ki ju je lani postavil na Svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Skupni seštevek točk v peteroboju s 3728 točkami in v teku na 60 metrov z ovirami, s časom 10,24 sekunde.

Omeniti velja, da sta med tekmovalci, ki nastopajo znotraj kategorije po pet let, bila najstarejša udeleženca, Elena Pagu 92-letna Romunka, ki je tekmovala v hoji na 5 kilometrov in Italijan Guseppe Ottaviani, ki je star že 102 leti. Tekmoval je v skoku v daljino, troskoku in suvanju krogle. Naslednje leto bo na sporedu spet Svetovno prvenstvo, ki ga bo gostil poljski Torun.


Več v Šport