Ljutomer gostil 2. kvalifikacijsko tekmo v freestyle programih za 22. državno prvenstvo v twirlingu

Preko sto tekmovalk in tekmovalcev je navdušilo z atraktivnimi nastopi v tej, relativno slabo poznani športni panogi

Prlekija-on.net, sreda, 28. marec 2018 ob 10:25
Kvalifikacijska tekma v twirlingu

Kvalifikacijska tekma v twirlingu

V soboto, 24.03.2018, je v Športno dvorani ŠIC Ljutomer potekala 2. kvalifikacijska tekma v freestyle programih za 22. državno prvenstvo v twirlingu. Tekmo sta v sodelovanju s Twirling zvezo Slovenije organizirala Twirling klub Sveti Jurij ob Ščavnici in Twirling klub Ljutomer.

Ob otvoritvi tekmovanja so več 100 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 slovenskih twirling klubov in zbrane goste pozdravili Katarina Vrzel, v imenu Twirling kluba Ljutomer, Valentina Miklič, v imenu Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici, in Marta Pernat, predsednica Twirling zveze Slovenije. V imenu gostov je zbrane prvi nagovoril Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, sledil je nagovor mag. Olge Karba, županje Občine Ljutomer. Kot zadnji je zbrane nagovoril Miroslav Petrovič, župan Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je tudi otvoril tekmovanje. Vsi govorniki so zbranim zaželeli dobrodošlico v Prlekiji, tekmovalkam in tekmovalcem pa veliko športih uspehov. Gostje so se po otvoritvi zadržali v dvorani in si seveda ogledali del tekmovanja.

Tekmovalci in tekmovalke so navdušili z atraktivnimi nastopi, saj je twirling kot športna panoga relativno slabo poznan. Športniki tekmujejo kot posamezniki in kot pari, za nastop sami izberejo glasbo, ki jo skozi tekmovalno sestavo smiselno izražajo. V sestavi je obvezna uporaba twirling prvin, ki so predpisane za posamezni težavnostni razred. Vključeni so elementi plesa, gimnastike in akrobatike ob uporabi rekvizita – twirling palice. Nastope ocenjujejo sodniki, v freestyle sestavah ocenjujejo tehnično vrednost in umetniški vtis. Na tekmi v Ljutomeru je sodilo 6 sodnikov in sicer 4 iz Slovenije in 2 iz Hrvaške.

Ob koncu tekmovanja so bili razglašeni rezultati. Napovedovalka je prebrala finaliste, ki se bodo ponovno pomerili in svoje sestave pokazali na finalu 22. državnega prvenstva v twirlingu, ki bo potekalo 21. in 22.04.2018 v Slovenskih Konjicah. Med njimi bodo tudi članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici in sicer: Nina Novak, ki je v kategoriji NIVO 1- novinci 2- 13 in 14 let zasedla 3. mesto, ter Nika Jurkovič in Nina Novak, ki sta v kategoriji NIVO 1- pari mlajši mladinci zasedli 2. mesto.

Tekmovali sta tudi Žanet Petek, ki je prvič tekmovala v močni konkurenci v kategoriji NIVO 1-starejše deklice in zasedla 17. mesto, v kategoriji NIVO 1- pari – starejše deklice pa je par Iva Šijanec in Žanet Petek zasedel 9. mesto. Tudi članice Twirling kluba Ljutomer so bile uspešne, saj so se na finale uvrstile: Lorena Viher v kategoriji NIVO 1- mlajše deklice z doseženim 3. mestom, Neja Feguš v kategoriji NIVO 1- mlajše deklice z doseženim 5. mestom ter par Lucija Mesarič in Urška Dunaj v kategoriji NIVO 1- pari starejši mladinci z doseženim 3. mestom. Tekmovale so tudi: Mija Makovec, NIVO 1- novinci 2- 9 let (10. mesto), Tia Budja, NIVO 1- novinci 2- 11 in 12 let (7.mesto), Nika Škrjanec, NIVO 1- starejše deklice (12. mesto) ter Lorena Viher in Nika Škrjanec, NIVO 1- pari starejše deklice (8. mesto).

Po končani razglasitvi rezultatov je v imenu organizatorjev Valentina Miklič čestitala vsem tekmovalkam in tekmovalcem, tudi finalistom, in se zahvalila donatorjem, brez katerih organizacija tekme ne bi bila izvedljiva. Donatorji 2. kvalifikacijske tekme v freestyle za 22. DP v twirlingu so bili: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici; Občina Ljutomer; Ikaruss, grafično oblikovanje in tisk, Sv. Jurij ob Ščavnici; Cvetličarna Anita, Cerkvenjak; Bazar M, prodajalna tekstilnih izdelkov in obutve, Sv. Jurij ob Ščavnici; Oštarija Janja, Stara Gora; Bar Krim, Mala Nedelja, Bar pod cerkvico, Valerija Tancoš s.p.; Oljarna Belšak Terbegovci; Frizerski studio Katja Rajh; KRIM d.o.o. Ljutomer; ARKO Ljutomer; DA-MI Štuhec Darinka, Babinci; Cvetličarstvo in vrtnarstvo Leon Brunec, Veržej; Ključavničarstvo JDJ Denis Čuk, Ključarovci.

Valentina Miklič
Foto: Branko Košti


Več v Šport