Olga, Tilčka in Štefka kot triperesna detelja

Povezalo jih je petje in igranje, prijateljstvo pa ostaja večno, trikrat letno za isto gostilniško mizo

Prlekija-on.net, nedelja, 1. april 2018 ob 08:19
Olga, Tilčka in Štefka

Olga, Tilčka in Štefka

Dandanes, v tem hitrem tempu življenja in tehnološkem napredku, ko tudi po lastni krivdi nimamo časa za srečanje in druženja s prijatelji, znanci in celo s svojci ne, je vsako družabno, družinsko in prijateljsko srečanje prav lepo doživetje. Žal se mnogi ne zavedajo, kako je v tem času, ko je vse manj druženja ljudi, vsako druženje nekaj prijetnega. So pa tudi tisti drugi, ki jim druženja s prijatelji veliko pomenijo in med njimi so tri "vaška dekleta", tri dame iz Slovenskih goric, Olga, Tilčka in Štefka, ki se poznajo dolgo, a vedno znova se družijo. Tako naključno in neformalno, kot tudi organizirano, saj so nas povabile na eno svojih srečanj in druženj, ki je potekalo v Gostilni Švarc v Radehovi, na regionalni cesti med Lenartom – Sveto Trojico in naprej Ptujem.

Šlo je za nadvse prijetno, že 11. tradicionalno druženje, ki so si ga organizirale tri nekdanje pevke, plesalke pri folklorni skupini in igralke na amaterskem odru, 83-letna Olga Močnik iz Svete trojice v Slovenskih goricah, 69-letne Tilčka Rokavec iz Spodnjega Porčiča in nekaj mesecev mlajša Štefanija Harl iz Svete Trojice. V omenjenem gostišču Švarc srečanje pripravljajo vsako leto trikrat, in sicer ob svojih rojstnih dnevih. Tokrat ga je praznovala Tilčka in spet so skupaj z njo praznovali prijateljici Olga in Štefanija, kar je znova bilo nekaj posebnega.

Kot so nam vse tri dane povedale, jih je v preteklosti vezalo nastopanje v pevski skupini Jesensko cvetje, pri folklori in igranju na amaterskih odrih. Sedaj ne nastopajo več, zato pa se družijo ob vsakem rojstnem dnevu ene izmed treh prijateljic. Zanimivo je tudi, da se srečanje in nekajurno druženje (marca, julija in decembra) "triperesne detelje" z imeni: Olga, Tilčka in Štefka, vsako leto odvija za isto mizo v isti gostilni, kjer jim vedno lepo postrežejo. In tako bo, kot same pravijo, dokler bodo lahko hodile, pravzaprav, dokler bodo živele.



Več v Družabno