Pri uporabi plinske zmesi za pokanje se je smrtno ponesrečil

66-letni moški se je pri uporabi plinske zmesi za pokanje (najverjetneje smodnika) na domu huje poškodoval ter nato poškodbam podlegel

Prlekija-on.net, nedelja, 1. april 2018 ob 14:01
66-letni moški se je pri uporabi plinske zmesi za pokanje smrtno ponesrečil

66-letni moški se je pri uporabi plinske zmesi za pokanje smrtno ponesrečil

V soboto, 31. marca, okrog 16. ure, so bili policisti PU Maribor obveščeni, da se je pri uporabi plinske zmesi za pokanje (najverjetneje smodnika) na domu huje poškodoval 66-letni moški iz okolice Destrnika, ki je poškodbam podlegel.

Na kraj so bili poklicani reševalci, a moškemu žal ni bilo več pomoči. Policisti glede na doslej zbrane informacije niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, s preiskavo dogodka pa nadaljujejo.

Ob tem policisti znova opozarjajo na pazljivost pri ravnanju s plinskimi zmesmi za pokanje, katerih uporaba je sicer, po določilh Zakona o varstvu javnega reda in miru, izjemoma dovoljena v času določenih praznikov, a je pri tem potrebno upoštevati navodila, ki jih predvideva Zakon o eksplozivih.

Uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih učinek je izključno pok, kar ureja Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, je v tem času prepovedana (uporaba je dopustna le med 26. decembrom do vključno 1. januarja).



Več v Črna kronika