Rumeno čudo učencev podružnične OŠ Cvetka Golarja Ljutomer v Portorožu

Učenci so se v kongresnem centru udeležili še čudovito pripravljene slavnostne večerje, potem pa v Portorožu še prenočili

Prlekija-on.net, četrtek, 5. april 2018 ob 12:47
Učenci POŠ Cvetka Golarja Ljutomer v Portorožu

Učenci POŠ Cvetka Golarja Ljutomer v Portorožu

Učenci podružnične OŠ Cvetka Golarja Ljutomer so 27. in 28. marca 2018 bili na prav posebnem potovanju - na XXVI. izobraževalnih dnevih, ki jih soorganizirata Društvo specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije in Zavod Republike Slovenije za šolstvo, so v okviru slavnostnega kulturnega programa uprizorili svojo glasbeno-gledališko predstavo Rumeno čudo. Potovanje tako ni bilo le nagrada za trud in vztrajne vaje, temveč tudi priznanje učencem in strokovnim delavcem, ki so s predstavo gledalcem tenkočutno prenesli sporočilo o tem, kaj v življenju resnično šteje in pomeni.

Dvorana Kongresnega centra Portus je bila polna udeležencev iz vse Slovenije; slednji so nastopajoče nagradili z zasluženim in bučnim aplavzom. Učenci so se v kongresnem centru udeležili še čudovito pripravljene slavnostne večerje, potem pa v Portorožu še prenočili. Če pridemo tako daleč, je treba popotovanje seveda izkoristiti v celoti! Tako se je v dveh dneh strnilo mnogo lepih doživetij - od vožnje z avtobusom, do sladoleda, namakanja prstov v morsko vodo, druženja s prijatelji, sprehoda po obali in celo ogleda Postojnske jame.

Popotovanje so s svojimi donacijami prijazno omogočili: Občina Ljutomer, Krka, Zavarovalnica Sava, Arko, Arcont in Radenska. Da z nami soustvarjajo lepši svet in da so učencem omogočili nepozabno doživetje, se jim iskreno zahvaljujemo.

V okviru izobraževalnih dni sta Darja Kosič Auer, ravnateljica in Marina Gracin, dolgoletna strokovna delavka šole, na predlog kolektiva podružnične OŠ Cvetka Golarja Ljutomer prejeli tudi nagrado Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije.

Mateja Štefanec



Več v Kultura in izobraževanje