V Ljutomeru 24. ocenili vina, najvišje ocenjene bodo opremili z nalepko »150 let 1. slovenskega tabora«

Občina Ljutomer bo letos najvišje ocenjene vzorce vina sorte šipon v določenih količinah odkupila v protokolarne namene in jih opremila z nalepko »150 let 1. slovenskega tabora«

Prlekija-on.net, petek, 6. april 2018 ob 08:13
24. ocenjevanje vina v Ljutomeru

24. ocenjevanje vina v Ljutomeru

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je te dni priredilo že 24. ocenjevanje vina v Ljutomeru. V torek, 3. aprila so v društvenih prostorih zbirali vzorce vin, dan pozneje pa so v Mestni hiši v Ljutomeru vina po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk, ocenjevali priznani enologi Barbika Žunič, Cvetka Sakelšek, Miha Kuhar, Ernest Novak in Slavko Žalar.

Prve tri najvišje ocenjene vzorce (mirnega) vina sorte šipon, deklarirane kot »suho«, ki so jih pridelali vinogradniki, registrirani v Občini Ljutomer in bodo izpolnjevali ustrezne pogoje za prodajo, bo Občina Ljutomer letos v določenih količinah odkupila v protokolarne namene in jih opremila z nalepko »150 let 1. slovenskega tabora«.

V petek, 6. aprila, bo v društvenih prostorih na Postružnikovi 14 v Ljutomeru, potekala degustacija vzorcev od 17.00 - 20.00 ure. V tem času bodo na voljo vsi ocenjeni vzorci.

Podelitev priznanj in diplom bo predvidoma proti koncu meseca aprila 2018.

Spodaj si lahko ogledate vsa ocenjena vina in rezultate.



Več v Kultura in izobraževanje