Odbojkarji OK Radenci viceprvaki v 3. DOL

Zadovoljstvo trenerja Igorja Prše ob zaključku sezone

Filip Matko Ficko, petek, 6. april 2018 ob 18:03
Ekipa OK Radenci

Ekipa OK Radenci

Članska ekipa odbojkarskega kluba Radenci je v sezoni 2017/2018 tekmovala v 3. državni odbojkarski ligi moški - vzhod. Ekipo je sestavljalo 20 igralcev (Blaž Ajlec (kapetan), Tomaž Ajlec, Tadej Bertalanič, Boris Grut, Primož Horvat, Uroš Kovačec, Rihard Küplen, Bogdan Marič, Luka Mihalič, David Novak, Gregor Ratek, Aleks Rautar, Alen Repija, Aleš Šadl, Miha Šavel, Timotej Šiftar, Rok Šinko, Nik Škrjanec, Staš Viher in Gašper Zamuda) pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude. Predsednik OK Radenci je Sašo Zidar, a tajnik Bogdan Marič.

Trener Igor Prša o pravkar minuli sezoni 2017/2018 pravi naslednje: »V septembru, ko so se začeli treningi, se je ekipa glede na lansko sezono močno spremenila. Nekaj igralcev je prestopilo k OK Panvita Pomgrad Murska Sobota, torej v prvo državno odbojkarsko ligo, nekaj pa jih je končalo športno pot. Tako je od lanske prve postave v bistvu ostal le en igralec. Ne glede na to sem nadaljeval začrtano pot prejšnjega trenerja Bogdana Mariča, ki je vodil ekipo štiri leta. Prijavili smo se tudi v pokal Odbojkarske zveze Slovenije, v katerem smo v drugem krogu premagali ekipo OK Kema Puconci s 3:0, v tretjem pa ekipo OK Maribor II prav tako s 3:0. V četrtem kolu nas je ekipa OK SiPlayer Fram, ki tekmuje v 2. DOL, premagala s 3:1. Ligo 2017/2018 smo začeli zelo dobro. Igre so bile iz tekme v tekmo boljše, igralci so bili vedno bolj povezani. Priložnost za igro so dobivali vsi igralci. Izgubili smo le en set proti OK TAB Mežica in eno tekmo 3:2 proti OK Slovenska Bistrica. Vse ostale tekme so bile 3:0 v našo korist. V drugi del tekmovanja, letos januarja, smo šli zelo motivirani, dobro smo trenirali, ekipe smo premagovali še z večjo premočjo. Žal nam ni uspelo premagati OK Slovenska Bistrica, proti kateri smo ponovno klonili s 3:2 in tako nam na koncu ni uspelo osvojiti želenega prvega mesta v ligi. Po porazu je motivacija nekoliko padla, vendar smo se ponovno »zbrali« in ostale tekme zmagali vse s 3:0. Ligo smo končali s 14. zmagami in dvema porazoma na odličnem drugem mestu. Na tem mestu bi rad igralcem in celotni ekipi čestital in se jim zahvalil za uspešno izpeljano sezono.«

Prvak 3. DOL moški - vzhod je postala ekipa OK Slovenska Bistrica, ki je zbrala 46 točk, a Radenčani so takoj za njimi. Na tretjem mestu lestvice je ekipa OK SIP Šempeter (28 točk), nato pa sledijo: 4. mesto OK TAB Mežica (25 točk), 5. mesto OK Maribor II (22 točk), 6. mesto OK Fužinar II Sij Metal Ravne na Koroškem (21 točk), 7. mesto OK Hoče II (21 točk), 8. mesto OK Fram II (5 točk) in na 9. mestu OK Panvita Pomgrad II Murska Sobota (4 točke).



Več v Šport