Prijeli pet skupin tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Tekom dopoldneva je bilo na širšem območju Središča ob Dravi prijetih 20 državljanov Pakistana, kateri so bili po izvedenem postopku odpeljani v Azilni dom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. april 2018 ob 09:30
Mejni prehod Središče ob Dravi

Mejni prehod Središče ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. aprila, ob 07:18 uri so bili obveščeni o odvrženih komunalnih odpadkih na območju Bresnice. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila kršitelja, ki je odpadke odložil v naravno okolje, zato bo zoper kršitelja napisan predlog občinskemu komunalnemu inšpektorju.

Ob 07:30 uri so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja, ki je bilo storjeno na območju druge Policijske postaje Slovenska Bistrica, zato bo kazenska ovadba odstopljena v nadaljnjo reševanje pristojni Policijski enoti. Ob 09:22 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče na parkirnem prostoru. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21.00 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju groženj, katere je naznanil oškodovanec zoper znano osebo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ob 23.56 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v Veliki Nedelji. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 7. aprila, ob 16:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek izven naselja Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda. Ob 04:58 uri so izven naselja Miklavž pri Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

V nedeljo, 8. aprila, od 7:23 ure dalje so bili obveščeni o petih skupinah tujcev. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Pakistana, kateri so predhodno nedovoljeno prestopili državno mejo. Tako je bilo tekom dopoldneva na širšem območju Središča ob Dravi prijetih 20 državljanov Pakistana, kateri so bili po izvedenem postopku odpeljani v Azilni dom.

Ob 8:39 uri so bili obveščeni o poškodovanju ograje v naselju Hajndl. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti tekom popoldneva v Veliki Nedelji izsledili vozilo in voznika, ki je povzročil prometno nesrečo. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z izdajo odločbe. Ob 10:01 uri so bili obveščeni o pokanju s karbidom v naselju Gornji Ključarovci, kar je motilo prijavitelja. Policisti kršitve niso ugotovili.

Ob 20:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in ga poškodoval.

V ponedeljek bodo policisti ob rednem delu izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25