V mestu Berlin živi 3.000 čebeljih družin

Trije učitelji OŠ Ivana Cankarja Ljutomer so se udeležili mednarodnega delovnega srečanja v sklopu projekta Erasmus+

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. april 2018 ob 12:02
Delovno srečanja v sklopu projekta Erasmus+

Delovno srečanja v sklopu projekta Erasmus+

Od 19.3. 2018 do 23.3.2018 so se trije učitelji OŠ Ivana Cankarja Ljutomer udeležili mednarodnega delovnega srečanja v sklopu projekta Erasmus+. Naslov triletnega projekta, v katerega je vključena tudi omenjena OŠ iz Ljutomera je BEErasmus, kjer učenci in učitelji partnerskih šol iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije spoznavajo čebelice in njihov pomen za ohranjanje življenja na zemlji.

Na omenjenem delovnem srečanju je bilo učiteljem iz vseh partnerskih šol predstavljena šola v Berlinu in njeno delovanje. Prav tako so spoznali nemški šolski sistem, ki se zelo razlikuje od slovenskega. Še najbolj pa so za učitelje pomembne izkušnje iz razreda. Udeležili so se namreč tudi pouka in spoznavali nove didaktične pristope. Spoznali so delovanje berlinske učilnice na prostem in aktivnosti šolskega kužka Socke-ja in ob raziskovanju mesta Berlin našli čebelnjake tudi na strehi katedrale. Poudarek na delovnem srečanju je bilo načrtovanje srečanja učencev vseh šol v mesecu maju 2018, ki bo potekalo ravno v mestu Ljutomer.

V sklopu Erasmus+ tedna bo takrat na OŠ Ivana Cankarja potekalo veliko aktivnosti na temo čebelic. Najbolj pričakovan dogodek pa je čebelji festival, katerega bodo učenci in učitelji OŠ organizirali za javnost v mestnem parku Ljutomer, ravno dan pred prvim mednarodnim dnevom čebelic. Za obiskovalce bodo v sodelovanju z občino Ljutomer, lokalnim čebelarskim društvom, Čebelarsko zvezo Slovenije pripravili številne kratkočasne aktivnosti in dogodek podprli z dobrodelnim čebeljim tekom. Sredstva od donacij se bodo porabila za postavitev interaktivne čebelje učne poti skozi mesto do zgradbe OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Več o dejavnostih v sklopu projektu lahko preberete na šolski spletni strani, mednarodne aktivnosti pa najdete na facebook strani in skupni internetni strani projekta.



Več v Kultura in izobraževanje