Poskrbimo za zdravje na sejmu MEDICAL

V Gornji Radgoni bo od 17. do 19. aprila potekal MEDICAL, 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva

Branko Košti, torek, 10. april 2018 ob 14:49
Novinarska konferenca sejem MEDICAL

Novinarska konferenca sejem MEDICAL

Izvršna direktorica pomurskega sejma Mateja Jaklič, projektni vodja mag. Vesna Dajčman in predsednica Združenja SLO MED mag. Mojca Šimnic Šolinc, so v torek, 10. aprila, predstavile 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL.

Sejem, kateri bo na radgonskem sejmišču potekal od 17. do 19. aprila, Pomurski sejem organizira v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Pri pripravi sejma tudi tesno sodeluje s krovnimi državnimi institucijami, zavodi, zvezami, društvi bolnikov in humanitarnimi organizacijami, ki zagotavljajo bogato, s stroko in izkušnjami podprto dogajanje. Sejem, namenjen strokovni in laični javnosti, z razstavnim programom in dogajanjem nagovarja medicinsko osebje, zdravstvene strokovne delavce, bolnike in tiste, ki skrbijo za zdravje bližnjih. MEDICAL zato omogoča in vzpodbuja izmenjavo izkušenj med proizvajalci, ponudniki in uporabniki medicinskih izdelkov in storitev.

Strokovni in širši javnosti bo ponudil najsodobnejše medicinske in rehabilitacijske pripomočke, inovativne načine odkrivanja in zdravljenja bolezni, izdelke in storitve za boljše počutje in zdrav življenjski slog. Posebno pozornost bo namenil inovacijam in novim tehnologijam. Na njem bodo obiskovalci mimo čakalnih vrst opravili meritve kostne gostote, pretočnosti ožilja na nogah, gibljivosti sklepov in mišične moči, krvnega tlaka in sladkorja, holesterola, visceralne maščobe ter meritve drugih vitalnih parametrov. Najboljši strokovnjaki bodo na voljo za najboljše nasvete, seznanili bodo obiskovalce s pravicami, izhajajočimi iz zdravstvenega zavarovanja, s pravilnimi postopki oživljanja, v zobotehničnem laboratoriju bodo lahko spoznali njegovo dejavnost in opravili manjša popravila zobne protetike. Vabijo tudi na praktične delavnice o samopregledovanju dojk, odkrivanju srčno žilnih bolezni, preprečevanju tveganj za nastanek kožnega raka, demenci, pravilni drži in dihanju, tehnikah sproščanja, konoplji v prehrani, prehranskih dopolnilih, samopomoči z refleksoterapijo, naturopatiji… Prav tako bodo dobili vpogled v najbolj učinkovite preventivne programe, kupili pripomočke za zdravo življenje po ugodnih sejemskih cenah ter uživali v brezplačnih degustacijah v Zdravi kuhinji, kjer bodo zdrave jedi pripravljali pred njihovimi očmi.

Na 3. sejmu MEDICAL bo na 7.500 m2 razstavnega prostora razstavljalo 160 razstavljalcev iz Avstrije, Danske, Hrvaške, Italije, Monaka, Nemčije, Slovenije in Švice. Sejem bo odpret od torka, 17. do četrtka 19. aprila 2018, od 9. do 17. ure. Cena enodnevne vstopnice za odrasle bo 5 evrov, učenci, dijaki in študentje 3 evre, upokojenci in člani društev bolnikov (predložiti je treba člansko izkaznico) 4 evre, skupina odraslih nad 10 oseb 3,50 evra, mladine nad 10 oseb 2 evra, otroci do 6 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem bodo imeli brezplačen vstop, brezplačno bo tudi parkiranje.



Več v Gospodarstvo