Na podlagi uspeha na področju trajnostne mobilnosti Občina Ljutomer postala članica mreže CIVITAS

V Sloveniji so trenutno člani mreže CIVITAS mesta Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 10. april 2018 ob 20:171
Ljutomer

Ljutomer

Občina Ljutomer se je pridružila mreži mest CIVITAS, ki jo je leta 2002 ustanovila Evropska unija. Le ta skozi različne projekte podpira prizadevna evropska mesta pri uvajanju in preizkušanju ambicioznih in inovativnih ukrepov za izboljšanje prometa v urbanih okoljih. V nameri, da bi dosegla svoje cilje, mesta združujejo medsebojno povezane zbirke ukrepov, ki so posebej izbrane tako, da ustrezajo lokalnim okoliščinam. Od pričetka delovanja mreže CIVITAS je bilo testiranih in izvedenih več kot 800 ukrepov in rešitev za mestni promet v okviru demonstracijskih projektov in sicer v več kot 80 živih laboratorijih po vsej Evropi.

Občina Ljutomer je bila v mrežo CIVITAS povabljena na podlagi uspešno izvedenih inovativnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti in sicer predvsem po zaslugi priprave in izvajanja ukrepov celostne prometne strategije, ureditve stanovanjske soseske Juršovka kot območja prijaznega prometa, kolesarskih smernic, ter zasnove razvoja prometnih površin po kateri se bo izvajala rekonstrukcija komunalne infrastrukture v mestu Ljutomer po načinu inovativnih rešitev na podlagi izkušenj drugih mest iz področja EU.

V Sloveniji so trenutno člani mreže CIVITAS mesta Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in Ljutomer.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo

Konstitutivna seja Skupščine OOZ Gornja Radgona

Branko Novak nasledil Vlada Rojka

ponedeljek, 10. december 2018 ob 20:18
Odprtje avtoceste Draženci - Gruškovje

Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

petek, 30. november 2018 ob 15:46