Ditka predstavlja svoj novi singl z naslovom Ko zvezde žarijo

Pesem Ferija Lainščka je uglasbila v okviru projekta »Rokerji pojejo pesnike 2017«, tokrat pa skladbo predstavlja v novi preobleki - aranžmaju, ki je delo Gorazda Čepina

Prlekija-on.net, sreda, 11. april 2018 ob 09:14
Ditka - Ko zvezde žarijo

Ditka - Ko zvezde žarijo

Glasbenica Ditka predstavlja svoj novi singl z naslovom Ko zvezde žarijo. Pesem Ferija Lainščka je uglasbila v okviru projekta »Rokerji pojejo pesnike 2017«, tokrat pa skladbo predstavlja v novi preobleki - aranžmaju, ki je delo Gorazda Čepina.

»Navdih za pesem Ko zvezde žarijo sem našel pod velikim ozvezdjem, ki je dobilo ime po krilatem konju Pegazu iz grške mitologije. V grških legendah je Pegaz pogosto povezan z vodo, ne samo ob zemeljskih izvirih, ampak tudi na nebu. Lahko je, recimo, celo oblak, ki prinaša plodno vodo. Medtem ko konj na simbolni ravni predstavlja silovitost poželenja, krilati konj običajno predstavlja ustvarjalno domišljijo in duhovno privzdignjenost. Sicer pa prav Pegaz simbolizira tudi pesniški navdih,« pravi avtor besedila Feri Lainšček.

Naj dodamo, da je vsebina pesmi tokrat navdahnila tudi ilustratorko, mlado ustvarjalko Moniko Čepin. Zgodbo o Pegazu v besedi, glasbi in sliki vam tako predstavljamo v upanju, da vam bo všeč in ji boste namenili pozornost. Skladbi lahko prisluhnete v videu.



Več v Glasba in film