Ditka predstavlja svoj novi singl z naslovom Ko zvezde žarijo

Pesem Ferija Lainščka je uglasbila v okviru projekta »Rokerji pojejo pesnike 2017«, tokrat pa skladbo predstavlja v novi preobleki - aranžmaju, ki je delo Gorazda Čepina

Prlekija-on.net, sreda, 11. april 2018 ob 09:14
Ditka - Ko zvezde žarijo

Ditka - Ko zvezde žarijo

Glasbenica Ditka predstavlja svoj novi singl z naslovom Ko zvezde žarijo. Pesem Ferija Lainščka je uglasbila v okviru projekta »Rokerji pojejo pesnike 2017«, tokrat pa skladbo predstavlja v novi preobleki - aranžmaju, ki je delo Gorazda Čepina.

»Navdih za pesem Ko zvezde žarijo sem našel pod velikim ozvezdjem, ki je dobilo ime po krilatem konju Pegazu iz grške mitologije. V grških legendah je Pegaz pogosto povezan z vodo, ne samo ob zemeljskih izvirih, ampak tudi na nebu. Lahko je, recimo, celo oblak, ki prinaša plodno vodo. Medtem ko konj na simbolni ravni predstavlja silovitost poželenja, krilati konj običajno predstavlja ustvarjalno domišljijo in duhovno privzdignjenost. Sicer pa prav Pegaz simbolizira tudi pesniški navdih,« pravi avtor besedila Feri Lainšček.

Naj dodamo, da je vsebina pesmi tokrat navdahnila tudi ilustratorko, mlado ustvarjalko Moniko Čepin. Zgodbo o Pegazu v besedi, glasbi in sliki vam tako predstavljamo v upanju, da vam bo všeč in ji boste namenili pozornost. Skladbi lahko prisluhnete v videu.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Glasba in film

Stela Tavželj na Moč glasbe nas združuje 2018, foto: Sven Pušnik

13-letna Stela predstavlja svojo prvo božično pesem

torek, 11. december 2018 ob 08:30
Nika Zorjan - Fse, ka bi za božič

Svetovno znan božični hit dobil prekmursko verzijo

ponedeljek, 3. december 2018 ob 19:53
Samo Budna - Sonce nad oblaki

Samo Budna z novim singlom in videospotom

sreda, 21. november 2018 ob 20:07