Tajnice, poslovne sekretarke in asistentke na 1. Dnevu Zveze tajnic Slovenije

Sobotno sončno jutro, 7. aprila 2018, je združilo tajnice, poslovne sekretarke in asistentke na 1. Dnevu Zveze tajnic Slovenije

Prlekija-on.net, četrtek, 12. april 2018 ob 11:36

V prelepi Beli krajini se je zbralo čez 130 članov Zveze tajnic Slovenije, ki jo sestavlja enajst Klubov. Organizacija dogodka je bila zaupana Klubu tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine.

Ob Kolpi, v prijetnem gostišču Kapušin na Krasincu, so nas gostiteljice pričakale ob glasbeni spremljavi Tamburaške skupine Predgrad in z nastopom otrok v belokranjskih narodnih nošah. Ogledali smo si tudi film o prostranosti Bele krajine in Dolenjske, ter razstavo in prikaz postopka izdelave tradicionalnih pisank domačinke Kristine Cvitkovič iz Adlešičev.

Dan Zveze tajnic je bil zasnovan kot izobraževalni dan. Prepletal se je s predavanjem Irene Potočar Papež, ki je spregovorila o bontonu in komunikaciji v poslovnem svetu, zatem pa smo prisluhnili še strokovnjakinji javnega nastopanja Anji Križnik Tomažin. Program, ki sta ga povezovali Mojca Lozar in Tadeja Binder se je nadaljeval s slavnostno podelitvijo zveznih priznanj za prizadevno delo v Klubih in Zvezi; priznanja je podelila predsednica Zveze tajnic Slovenije Suzi Asfour, podpredsednica Zveze in predsednica KTPSDBK Nataša Poljanec pa je pripravila še power point prezentacijo, ki je vsakokratno prejemnico predstavila še poimensko in s fotografijo.

Ker je dogodek potekal ob svetovnem dnevu zdravja smo zraven strokovnih vsebin prisluhnili še nagovoru predsednice združenja Europa Donna Slovenija Tanji Španić, ki je med drugim poudarila pomen zdravja žensk za družino in ustvarjalno družbo. Prireditev je bila izvedena tudi s pomočjo donatorjev - donacija Zdravstvenega doma Črnomelj nas je opomnila npr. na izvajanje pravilne ustne nege.

Po uradnemu delu programa smo se zabavali ob plesnem nastopu dvakratnih državnih prvakov v hip hopu; zanj sta poskrbela domačina Brin Jugovič in Žan Majerle, medtem, ko je Tamburaška skupina Melos poskrbela, da smo zaplesali tudi mi. Dan je tako izzvenel ob sproščenem klepetu, smehu in prijetnem druženju s kolegicami drugih klubov.

Na srečanju je naša predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije Manica Hartman prejela Zvezno srebrno priznanje v zahvalo za aktivno članstvo v klubu tajnic, saj je dobra organizatorka, ki je s svojo prizadevnostjo, marljivostjo in točnostjo dokazala, da si to priznanje upravičeno zasluži. Pomaga tudi pri organizaciji različnih klubskih dogodkov, priložnostno priskrbi prostor za njihovo izvedbo, pomaga pri zbiranju promocijskega materiala in se trudi za prepoznavnost kluba. Za naš klub je ob 20. obletnici pripravila lep, slikovno bogat zbornik, ki nam je v ponos, hkrati pa tudi lep spomin; ob jubilejnem dogodku pa je bila tudi povezovalka programa.

Člani kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije smo veseli naše prepoznavnosti, zato vas vabimo, da se nam pridružite na naših dogodkih ali da postanete član/članica kluba, saj nas je veliko zaposlenih v pisarnah in si zato po vsakodnevnih obremenitvah v službi in doma zaželimo, da se lahko z nekom pogovorimo o temah, ki so nam skupne, znane in zanimive.
Verjemite, pri nas je lepo in veseli bomo, če se nam pridružite.

Albina Lukner,
podpredsednica kluba KTPS Prlekije



Več v Kultura in izobraževanje