Kako aktivna sta bila prleška poslanca v DZ RS v tem mandatu?

Poslancem se izteka mandat, datum predčasnih volitev v DZ RS naj bi bil znan v petek zvečer, zato smo preverili aplikacijo Parlameter, kako aktivna sta na sejah DZ bila Franc Jurša (DeSUS) in mag. Aleksander Kavčič (SMC)

Prlekija-on.net, četrtek, 12. april 2018 ob 17:421
Franc Jurša in Aleksander Kavčič, foto: dz-rs.si

Franc Jurša in Aleksander Kavčič, foto: dz-rs.si

Štiriletni mandat poslancev se izteka, datum predčasnih volitev v Državni zbor RS naj bi bil znan v petek zvečer. Ob tem smo preverili aplikacijo Parlameter, ki z analizo glasovanj in transkriptov lajša spremljanje dogajanja v Državnem zboru in analizirane podatke vizualizira ter predstavlja v obliki samostojnih informacijskih kartic.

V orodju smo preverili podatke, ki so zbrani za poslanca iz okraja Ljutomer, to sta Franc Jurša (DeSUS) in mag. Aleksander Kavčič (SMC), kako sta bila v tem mandatu aktivna na sejah DZ. Ob tem naj še omenimo, da je iz javno dostopnih podatkov razvidno, da je bruto plača poslanca Jurša v februarju znašala 5.071,87 evra (neto 2.893,75 evra), februarska bruto plača poslanca Kavčiča pa 3.914,97 evra (neto 2.298,95 evra). S plačo se Jurša uvršča med deset najbolje plačanih poslancev, Kavčič pa med deset najslabše plačanih poslancev v februarju.

Jurša največkrat izrekel besedo "rimskokatoliški", Kavčič pa "Iran"

Franc Jurša je v tem mandatu podal 24 poslanskih vprašanj in pobud (povprečje: 62, največ: 423), v vseh svojih dosedanjih govorih v DZ je izgovoril 150.225 besed (povprečje: 257.363, največ: 945.245) ter imel v povprečju 3 govore na sejo (povprečje: 6, največ: 60). Njegova raznolikost besedišča je ocenjena s 96 (povprečje: 115, največ: 158). Besede, ki ga zaznamujejo so rimskokatoliški, Triglav, cerkev, Kemis, upokojenec, reprezentanca, pomurski, pokojnina, konzularen in interpelacija.

V spodnjih karticah si lahko ogledate njegove zadnje aktivnosti, poslanska vprašanja in pobude ter glasovanja, celoten pregled dejavnosti poslanca pa lahko vidite tukaj.

Kavčič med najbolj redkobesednimi, v povprečju je imel en govor na sejo

Aleksander Kavčič je podal 7 poslanskih vprašanj in pobud (povprečje: 62, največ: 423), v vseh svojih dosedanjih govorih v DZ je izgovoril 15.452 besed (povprečje: 257.363, največ: 945.245), kar ga uvršča med najbolj redkobesedne, v povprečju pa je imel 1 govor na sejo (povprečje: 6, največ: 60). Njegova raznolikost besedišča je ocenjena s 130 (povprečje: 115, največ: 158). Besede, ki ga zaznamujejo so Iran, kurilen, interpelacija, varuh, resolucija, vojska, človekov, obramben, luč in žrtev.

V spodnjih karticah si lahko ogledate njegove zadnje aktivnosti, poslanska vprašanja in pobude ter glasovanja, celoten pregled dejavnosti poslanca pa lahko vidite tukaj.
Komentarji (1)

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Politika