Kako aktivna sta bila prleška poslanca v DZ RS v tem mandatu?

Poslancem se izteka mandat, datum predčasnih volitev v DZ RS naj bi bil znan v petek zvečer, zato smo preverili aplikacijo Parlameter, kako aktivna sta na sejah DZ bila Franc Jurša (DeSUS) in mag. Aleksander Kavčič (SMC)

Prlekija-on.net, četrtek, 12. april 2018 ob 17:421
Franc Jurša in Aleksander Kavčič, foto: dz-rs.si

Franc Jurša in Aleksander Kavčič, foto: dz-rs.si

Štiriletni mandat poslancev se izteka, datum predčasnih volitev v Državni zbor RS naj bi bil znan v petek zvečer. Ob tem smo preverili aplikacijo Parlameter, ki z analizo glasovanj in transkriptov lajša spremljanje dogajanja v Državnem zboru in analizirane podatke vizualizira ter predstavlja v obliki samostojnih informacijskih kartic.

V orodju smo preverili podatke, ki so zbrani za poslanca iz okraja Ljutomer, to sta Franc Jurša (DeSUS) in mag. Aleksander Kavčič (SMC), kako sta bila v tem mandatu aktivna na sejah DZ. Ob tem naj še omenimo, da je iz javno dostopnih podatkov razvidno, da je bruto plača poslanca Jurša v februarju znašala 5.071,87 evra (neto 2.893,75 evra), februarska bruto plača poslanca Kavčiča pa 3.914,97 evra (neto 2.298,95 evra). S plačo se Jurša uvršča med deset najbolje plačanih poslancev, Kavčič pa med deset najslabše plačanih poslancev v februarju.

Jurša največkrat izrekel besedo "rimskokatoliški", Kavčič pa "Iran"

Franc Jurša je v tem mandatu podal 24 poslanskih vprašanj in pobud (povprečje: 62, največ: 423), v vseh svojih dosedanjih govorih v DZ je izgovoril 150.225 besed (povprečje: 257.363, največ: 945.245) ter imel v povprečju 3 govore na sejo (povprečje: 6, največ: 60). Njegova raznolikost besedišča je ocenjena s 96 (povprečje: 115, največ: 158). Besede, ki ga zaznamujejo so rimskokatoliški, Triglav, cerkev, Kemis, upokojenec, reprezentanca, pomurski, pokojnina, konzularen in interpelacija.

V spodnjih karticah si lahko ogledate njegove zadnje aktivnosti, poslanska vprašanja in pobude ter glasovanja, celoten pregled dejavnosti poslanca pa lahko vidite tukaj.

Kavčič med najbolj redkobesednimi, v povprečju je imel en govor na sejo

Aleksander Kavčič je podal 7 poslanskih vprašanj in pobud (povprečje: 62, največ: 423), v vseh svojih dosedanjih govorih v DZ je izgovoril 15.452 besed (povprečje: 257.363, največ: 945.245), kar ga uvršča med najbolj redkobesedne, v povprečju pa je imel 1 govor na sejo (povprečje: 6, največ: 60). Njegova raznolikost besedišča je ocenjena s 130 (povprečje: 115, največ: 158). Besede, ki ga zaznamujejo so Iran, kurilen, interpelacija, varuh, resolucija, vojska, človekov, obramben, luč in žrtev.

V spodnjih karticah si lahko ogledate njegove zadnje aktivnosti, poslanska vprašanja in pobude ter glasovanja, celoten pregled dejavnosti poslanca pa lahko vidite tukaj.



Več v Politika