V Zdravilišču Radenci zbrani najboljši slovenski igralci in igralke elektronskega pikada

17. državno prvenstvo v elektronskem pikadu v Zdravilišču Radenci

Prlekija-on.net, četrtek, 12. april 2018 ob 18:04
Med najboljše v državi sodijo tudi igralci Top Gun iz Grlave

Med najboljše v državi sodijo tudi igralci Top Gun iz Grlave

Hotel Radin v Zdravilišču Radenci bo ta konec tedna gostil najboljše igralce in igralke elektronskega pikada v Sloveniji. Na 17. državnem prvenstvu, ki bo potekalo od četrtka do nedelje, se bo za naslove najboljših v državi pomerilo več kot 700 udeleženk in udeležencev.

»Za zmago v več kategorijah se bo v štirih dneh pomerilo 76 ekip iz vse Slovenije, igrali pa bodo kar na 28 pikado aparatih. To bo največji in najštevilčnejši zaključek državnega prvenstva doslej, saj na njem pričakujemo okoli 750 tekmovalk in tekmovalcev,« pravi Jože Grantaša, predsednik Pikado zveze Slovenije.

Tekmovalke in tekmovalci so se na zaključek državnega prvenstva uvrstili prek predhodnih tekmovanj v prvi, drugi in tretji ligi, ki so potekala v vseh slovenskih regijah. Zmagovalci v posameznih kategorijah bodo prejeli priznanja, najboljše ekipe pa pokale.

Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci: »Zdravilišče Radenci že tradicionalno, in sicer peto leto zapored, gosti zaključni turnir državnega prvenstva v elektronskem pikadu. Tekmovanje je odlična priložnost, da ta šport predstavimo našim gostom in obiskovalcem. Skrb za zdravje ter promocija športa in različnih športnih aktivnostih namreč v več kot 135-letni tradiciji našega zdravilišča zasedata pomembno mesto

Vljudno vse vabijo v Zdravilišče Radenci, da spoznate to zanimivo igro.