Prijateljsko srečanje v nogometu med veterani in duhovniki pri Veliki Nedelji

Pomerile so se ekipe Kolping Velika Nedelja, Veterani Bela Krajina, Veterani Velika Nedelja ter PAX duhovniki

Ivan Trunk, sobota, 14. april 2018 ob 14:58
Prijateljsko nogometno srečanje med veterani in duhovniki

Prijateljsko nogometno srečanje med veterani in duhovniki

V nedeljo, 8. aprila, je ob krajevnem prazniku Velike Nedelje, župnija Velika Nedelja pod vodstvom njihovega duhovnika Janka Štamparja organizirala prijateljsko nogometno srečanje, ki so se ga udeležili veterani iz Bele Krajine - Črnomelj z okolico, veterani iz Velike Nedelje, PAX ekipa duhovnikov in Kolping Velika Nedelja. Pobudnik tega srečanja je župnik Janko Štampar, ki je v Veliko Nedeljo prišel leta 2001, prej je služboval v Semiču v Beli Krajini. Od takrat so imeli več kot 10 srečanj.

Župnik Janko Štampar, star 67 let, je velik ljubitelj športa, nogomet igra 50 let, zraven nogometa je še treniral karate, ju-jitsu, v zimi smuča, je aktiven jamar in rad gre v gore. Pri Veliki Nedelji je ustanovil ekipo veteranov pri kateri je igral nogomet, za mlade pa je ustanovil ekipo Kolping, kjer se lahko naučijo in izurijo v igri nogometa, bil pa je tudi med ustanovitelji PAX-a, to je duhovniška ekipa, pri katerih je tudi nekaj časa igral.

Na turnirju so igrali po sistemu vsak z vsakim, Janko Štampar pa je bil vratar dvema ekipama, Kolping in PAX duhovniki. Razvrstitev na koncu je bila: 1. ​​Kolping Velika Nedelja, 2. Veterani Bela Krajina, 3. Veterani Velika Nedelja ter 4. PAX duhovniki.



Več v Šport