Blagoslov motorjev in motoristov pred novo sezono

Po blagoslovu je sledila panoramska vožnja po gorički pokrajini

Jože Žerdin, sobota, 14. april 2018 ob 18:08
Blagoslov motorjev in motoristov

Blagoslov motorjev in motoristov

Pred novo sezono je Moto klub Sobočki nagibači skupaj s stolno župnijo Murska Sobota, pripravil blagoslov motorjev in motoristov. Tako so motoristi s svojimi jeklenimi konjički prišli po blagoslov, ki naj bi jih skozi leto, ko bodo večji del preživeli na motorjih na cesti, varoval pred nesrečami, da bi varno prevozili veliko srečnih kilometrov ter varno prišli med svoje domače.

Motoristi so se zbrali na ploščadi pred cerkvijo sv. Nikolaja, kjer je kaplan Goran Merica opravil blagoslov. "Gotovo je prav, da se sredstva, kot so motorji blagoslavljajo, da se z blagoslovom zanje zahvaljujemo ter obenem prosimo, da nas varuje", je dejal kaplan, ki je motoristom zaželel, da bi bila njihova vožnja čim bolj varna in da bi bilo čim manj nesreč med motoristi.

Pred začetkom sezone so motoristi pregledali svoje motorje, ki so najpomembnejši člen pri varni vožnji na cestah. Kot je povedal predsednik Moto kluba Sobočki nagibači Miran Solar imajo člani v posesti različne vrste in moči motorjev od različnih proizvajalcev iz celotnega sveta. Od tega je veliko športnih motorjev do potovalnih motorjev. Na blagoslovu se je zbralo okrog 40 motoristov.

Moto klub Sobočki nagibači deluje že sedem let, ki letno za svoje člane pripravi pet panoramskih in drugih voženj, druženje in spust po valovih reke Mure. Predvsem pa so člani usmerjeni v družbene narave. Namen srečanja, blagoslova in panoramske vožnje je bil v tem, da se voznike pred motoristično sezono osvešča predvsem zaradi varnosti na cestah. Čeprav je iz dneva v dan vse več prometa se vozniki jeklenih konjičkov velikokrat zaradi prehitre vožnje in nepazljivosti znajdejo v nezavidljivem položaju, če se morda zgodi prometna nesreča. Sicer pa so se motoristi za novo motoristično sezono že dobro pripravili in sicer je bil najprej ustrezen pregled motorja, največkrat so to gume, zavore. Motoristi pa so se pripravili kondicijsko, pri čemer je zelo važna tudi ustrezna oprema ter seveda čelada, ki voznika varuje pred najhujšim.

Društvo zelo tesno sodeluje z Policijsko postajo Murska Sobota, ki skupaj pripravijo različna predavanja o varni vožnji in obnašanje na cesti. Do konca motoristične sezone načrtujejo že okoli pet panoramskih voženj po Pomurju. Po blagoslovu je sledila panoramska vožnja, ki se je začela pred cerkvijo, potekala skozi mesto Murska Sobota, skozi Černelavce, skozi Bodonce do Grada na Goričkem, kjer so si med drugim ogledali Doživljajski park Vulkanija in nazaj v Mursko Soboto. Panoramska vožnja je bila kot nalašč ob lepem sončnem vremenu prijetna, vozniki pa so na cesti seveda upoštevali cestno prometne predpise.



Več v Družabno