Zasežena droga heroin

Osebi iz območja UE Ljutomer zasegli prepovedano drogo heroin

PU Murska Sobota, četrtek, 8. julij 2010 ob 14:271
10 g prepovedane droge heroin, zasežene občanu iz UE Lendava

10 g prepovedane droge heroin, zasežene občanu iz UE Lendava

Kriminalisti  SKP Murska Sobota so na območju UE Gornja Radgona prijeli tujo državljanko, staro 29 let, doma iz območja UE Ljutomer, katera se  je z doslej neznanim dobaviteljem dogovorila za nakup 25 g prepovedane droge heroin, katero ji je pustil na prej dogovorjenem kraju. Osumljena je bila pri tem, ko je šla drogo iskat opažena s strani kriminalistov. Med postopkom ji je bila droga najdena in zasežena.

Osumljena bi lahko iz zasežene droge naredila najmanj 250 odmerkov t.i. šutov za nadaljnjo prodajo, kateri se prodajajo po ceni 20 EUR. Trenutna vrednost 1 grama heroina zanaša okrog 70 EUR.

Zoper osumljeno bo podana kazenska ovadba pristojnemu ODT zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po členu 186 kazenskega zakonika – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Policisti PU Murska Sobota in kriminalisti SKP Murska Sobota so obravnavali tudi slovenskega državljana starega  37 let, doma iz območja UE Lendava.

Med izvajanjem nalog so policisti imeli postopek z osumljenim, kateri je med postopkom odvrgel zavoj. Njegovo ravnanje so policisti zaznali. V zavoju je bilo najdeno 10 g prepovedane droge heroin, katero je osumljeni nabavil z namenom nadaljnje prodaje.

Vrednost zasežene droge znaša okrog 700 EUR.

Osumljeni je bil prijet še v dveh primerih,  pri prodaji prepovedane droge heroin in sicer je v obeh primerih osebam uživalcem prepovedane droge prodal zavojčke s prepovedano drogo heroin t.i. šute.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba pristojnemu ODT zaradi utemeljenega suma storitve 4 kaznivih dejanj po členu 186 kazenskega zakonika – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.


Več v Črna kronika