Zlati mladinski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

29. Concorso Internazionale di Canto Corale Verona 2018, Tekmovanje MPZ VERONA 2018

Prlekija-on.net, torek, 17. april 2018 ob 14:22
MPZ GŠ Ljutomer v Veroni

MPZ GŠ Ljutomer v Veroni

MPZ Glasbene šole Ljutomer se je v tem šolskem letu odločil za nov izziv-prijavil se je na 29. mednarodno tekmovanje pevskih zborov v Veroni v Italiji.

Vsaka udeležba na tekmovanju zahteva velike priprave, tako so se tudi pevke in pevci pridno pripravljali na rednih in dodatnih vajah, ki so bile velikokrat tudi ob vikendih. Tekmovanje je potekalo v času od 4. do 7. aprila, udeležilo se ga je 32 pevskih zborov iz 16 držav, ki so nastopali v različnih kategorijah glede na starost pevcev in program. Naš mladinski zbor je tekmoval v kategoriji »dekliški zbori«. Zapeli so zbori iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Irske, Turčije, Švedske, Rusije, Združenih držav Amerike...

Tekmovanje je ocenjevala sedemčlanska žirija, ki so jo sestavljali znani glasbeniki iz različnih evropskih držav. Slovenijo je kot edini zastopal naš mladinski zbor. V soboto je na slavnostni podelitvi v Operni dvorani v Veroni zavladalo veliko veselje, saj so se naši pevci uvrstili med zbore, ki so dobili zlata priznanja. Nato je sledilo ob pogostitvi v parku sproščeno druženje zborov z veliko petja in plesa. Ob koncu so se vsi zbori odpravili proti Areni, kjer se je prireditev po skupnem petju vseh pevcev slavnostno zaključila.

Zapisala: Romana Rek prof., umetniški vodja Mpz GŠ Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje