OŠ Sveti Tomaž zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu za Pomurje in Podravje

Znani so zmagovalci programa Varno na kolesu za Pomurje in Podravje. V programu Varno na kolesu je letos sodelovalo več kot 100 slovenskih osnovnih šol oz. 3.681 otrok.

Prlekija-on.net, sreda, 18. april 2018 ob 16:45
OŠ Sveti Tomaž

OŠ Sveti Tomaž

Osnovna šola, ki je v Pomurju in Podravju zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu ter prejela donacijo v višini 300 evrov, je OŠ Sveti Tomaž. Drugouvrščena šola v regiji z donacijo 200 evrov je OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Tretje mesto in donacijo v višini 100 evrov si je zagotovila OŠ Dušana Flisa Hoče. OŠ Bogojina in OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc sta dodatno prejeli posebno priznanje in zahvalo za večletno uspešno sodelovanje v okviru programa Varno na kolesu. Prvo- in drugouvrščeni OŠ se z uvrstitvijo v finalni izbor še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2017/18, glavno donacijo v višini 1.000 evrov in druge privlačne nagrade. Razglasitev bo potekala na veliki zaključni prireditvi, 24. maja, v Ljubljani. Nagrajencem in vsem sodelujočim je čestital tudi podžupan Mestne občine Ptuj Marjan Kolarič, ki pozdravlja program Varno na kolesu.

Program Varno na kolesu že šesto leto zapored združuje kolesarje številnih osnovnih šol iz različnih slovenskih regiji in to z enotnim ciljem - mlade kolesarje dobro pripraviti na samostojno vožnjo s kolesom v prometu, jim podariti potrebno prometno znanje, jih spodbuditi k varni uporabi kolesa v vsakdanjem življenju in jih podučiti o trajnostni vlogi kolesarjenja za naše okolje.

Na OŠ Olge Meglič Ptuj je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu vabljenih skoraj 500 otrok iz 20 lokalnih osnovnih šol. V programu Varno na kolesu letos sodeluje več kot 100 slovenskih osnovnih šol oz. 3.681 otrok.

Predstavnik organizatorja programa Varno na kolesu, Bojan Žibert iz družbe Butan plin, je poudaril: »Pred šestimi leti smo oblikovali program Varno na kolesu, da bi krepili potrebna znanja in veščine za večjo varnost najranljivejših skupin v prometu - kamor sodijo kolesarji ter spodbudili uporabo kolesa kot odličnega spremljevalca za doseganje bolj trajnostnih oblik mobilnosti. Zahvala gre tako vsem učiteljem, ki so prepoznali koristnost projekta in prenašajo to pomembno sporočilo tudi mladim generacijam. Od uvodne peščice sodelujočih osnovnih šol smo uspeli projekt razširiti na vso Slovenijo in do danes smo združili že več kot 14.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 različnih osnovnih šol

Vsi prisotni učenci in učenke so z zanimanjem spremljali uradni program in uživali v nastopih učencev OŠ Olge Meglič Ptuj. Razveselili so se tudi donacije kolesarsko obarvanih praktičnih nagrad, nazadnje pa so se podali še na kolesarski poligon, ki ga je pripravila Agencija za varnost v prometu, spoznali kako trenirajo in na kakšnih kolesih se vozijo profesionalni kolesarji s predstavniki Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj in Kolesarske zveze Slovenije ter se pridružili predstavitvi Policije.

Pred pobegom na šolsko dvorišče je napočil čas podelitve priznanj in nagrad vsem sodelujočim, ter predaja zahval mentorjem, ki otroke uspešno vodijo skozi program Varno na kolesu in opravljanje kolesarskega izpita.

Sodelujoče šole za Podravje in Pomurje so bile OŠ Bogojina, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, OŠ II Murska Sobota, OŠ Tišina, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Gorišnica, OŠ Dušana Flisa Hoče, OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc na Dravskem polju, OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Majšperk, podružnica Ptujska Gora, podružnica Stoperce, OŠ Janka Padežnika Maribor, OŠ Podlehnik, OŠ Olge Meglič Ptuj, OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, OŠ Starše, OŠ in vrtec Sveta Trojica, OŠ Sveti Toma in OŠ Šmartno na Pohorju.

 



Več v Kultura in izobraževanje