Praznovanje 4. obletnice Bivalne enote Stročja vas

Bivalna enota je namenjena predvsem stanovalcem, ki bolehajo za demenco

Prlekija-on.net, petek, 20. april 2018 ob 09:24
4. obletnica Bivalne enote Stročja vas

4. obletnica Bivalne enote Stročja vas

V torek 17.4.2018 smo v Bivalni enoti Stročja vas praznovali 4. obletnico delovanja. Čas hitro teče in naše izkušnje se bogatijo. Naša Bivalna enota je namenjena predvsem stanovalcem, ki bolehajo za demenco. Naše poslanstvo je, da se naši stanovalci počutijo kot doma, zato delujemo na principu gospodinjskih skupin. V obeh skupinah je po 12 stanovalcev, ki se vsakodnevno vključujejo v življenje v skupini. Zaposleni se trudimo, da poskušamo pri stanovalcih čim dlje ohranjati tisto kar še zmorejo narediti sami. Saj se takrat počutijo koristne, so bolj umirjeni, zadovoljni.

Kot novost v letošnjem letu pa uvajamo tudi dnevno varstvo za vse, ki bolehajo za demenco, vendar še lahko živijo doma s svojci. Ko se pojavi stiska, da bi svojci radi šli kam na dopust, ali v kolikor imajo kakšne opravke ali pa potrebujemo kakšno dopoldne samo zase pa smo mi pravi naslov za vas. Za več informacij glede dnevnega varstva dobite na naši telefonski številki ali pri naši socialni delavki ali pa se obrnite na Demenci prijazno točko v Domu starejših občanov Ljutomer.

Prireditve ob obletnici doma so se udeležili vsi stanovalci, njihovi svojci, prostovoljec, zaposleni, direktor DSO Ljutomer ter sodelavci. Uvodoma nas je pozdravil direktor mag. Tomislav Nemec, naš Saša in Marjan pa sta nam zaigrala par prečudovitih pesmi. Seveda smo z velikim veseljem zapeli z njima in se posladkali z okusno torto.

Vsem stanovalcem in njihovim svojcem se ob tej priložnosti zahvaljujemo za zaupanje in jim želimo veliko dobrega počutja med nami.

Andreja Makovec



Več v Kultura in izobraževanje