Pred nami je rokometni spektakel

V Ormožu so prepričani, da je sedaj pravi čas, da na domačem terenu naredijo korak višje in se uvrstijo v veliki finale, kar bi bil zgodovinski dosežek

Prlekija-on.net, petek, 20. april 2018 ob 17:24
RK Jeruzalem Ormož

RK Jeruzalem Ormož

Ljutomer bo ta konec tedna gostil štiri najboljša rokometna moštva na zaključnem turnirju Pokala Slovenije, ki se bo odvijal v športni dvorani ŠIC. Na prvi polfinalni tekmi v soboto, 21. aprila ob 17. uri, se bosta pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in MRK Krka iz Novega mesta, drugo polfinalno tekmo pa bosta istega dne ob 20. uri odigrali ekipi RK Celje Pivovarne Laško in RD Koper 2013.

Veliki favoriti so Celjani, evropski klubski prvaki iz leta 2004, ki so na dosedanjih zaključnih turnirjih bili daleč najbolj uspešni, lani so osvojili že svoj jubilejni 20. pokalni naslov. Tri naslove ima Koper, ki se bo v polfinalu pomeril s Celjem, po en naslov pa imajo rokometaši iz Hrpelj, Prul in Velenja. Celje ima v svojih vrstah tudi številne reprezentante.

Na klopi Kopra sedi slovenski reprezentančni strateg Veselin Vujović, po kvaliteti pa je Koper še najbližje Celju, tako da bo tekma s Celjem finale pred finalom.

Ormož bo tretjič nastopil na zaključnem turnirju Pokala Slovenije, do sedaj se lahko pohvalijo z dvema bronastima kolajnama. V Ormožu pa so prepričani, da je sedaj pravi čas, da na domačem terenu naredijo korak višje in se uvrstijo v veliki finale, kar bi bil zgodovinski dosežek. Na prvi tekmi polfinala bo ljutomerska dvorana pokala po šivih, tako da bodo Ormožani vključno s svojo zvesto navijaško skupino, imeli bučno podporo s tribun.

Njihov nasprotnik v polfinalu bo Krka, ki ima v svojih vrstah najboljšega strelca sezone 2017/18 Jerneja Papeža, ki bo tudi v Ljutomeru najnevarnejši za nasprotne obrambne igralce. Ormožani in Novomeščani so se letos že dvakrat srečali in zmeraj se je zmage veselila domača ekipa, uvrstitev v finale pa bi za obe ekipi pomenil največji uspeh v zgodovini kluba.

POKAL SLOVENIJE

SKLEPNI TURNIR, Ljutomer

POLFINALE, sobota ob 17.00:
KRKA - JERUZALEM ORMOŽ

Ob 20.00:
KOPER 2013 - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja ob 15.00:
Tekma za 3. mesto

Ob 18.00:
Finale (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

 



Več v Šport