V trčenju petih tovornih vozil, huje poškodovanega voznika odpeljali s helikopterjem

Dve prometni nesreči sta povsem ohromili promet na štajerski avtocesti, v eni se je voznik huje telesno poškodoval

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. april 2018 ob 18:52
Prometna nesreča na avtocesti, foto: PGD Slovenske Konjice

Prometna nesreča na avtocesti, foto: PGD Slovenske Konjice

V ponedeljek, 23. aprila, ob 10.40 je na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem, v bližini viadukta Preloge voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, prebil sredinsko zaščitno ogrado in obstal na obeh delih avtoceste. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na tovornem vozilu, pomagali reševalcem pri prvi oskrbi poškodovanega voznika, prečrpali približno 800 litrov goriva iz poškodovanih rezervoarjev v nadomestno cisterno, izteklo gorivo so posipali z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Zaradi gasilske intervencije in čiščenja vozišča je bila avtocesta do 11.50 zaprta za ves promet v obe smeri. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo vse očividce nesreče, da pokličejo na Postajo prometne policije Maribor, na telefonsko številko 02/450-20-30, ali na interventno številko policije 113 oz. na anonimni telefon policije 080 1200.

Ob 15.50 pa je le malo naprej, v Spodnjem Grušovju, na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem prišlo do trčenja petih tovornih vozil. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila ukleščena v vozilu, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili.

Zavarovali so tudi kraj pristanka helikopterja policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Maribora, prepeljal poškodovanca v UKC Maribor. Eno tovorno vozilo je uničeno, štiri pa poškodovana.



Več v Črna kronika