Število rojstev se v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah v zadnjih letih povečuje

V Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah so sprejeli zavidljivo število novorojencev

Prlekija-on.net, torek, 24. april 2018 ob 15:27
Sprejem novorojencev

Sprejem novorojencev

Vsako rojstvo prinese v družino veliko veselje, saj mali zakladki polepšajo življenje vsakogar. Otrok je največji zaklad in darilo, ki se ne da meriti v nobeni vrednosti, enostavno je neprecenljiv.

Sredi aprila je županja Občine Sveti Andraž Slovenskih goricah Darja Vudler, pripravila sprejem za novorojence rojene v letu 2017. 3. srečanje novorojencev, se je odvijalo v avli Podružnične osnovne šole Vitomarci. Na srečanje novorojencev rojenih v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah v letu 2017, je bilo povabljenih 22 otrok rojenih v letu 2017. Število rojstev se v zadnjih letih povečuje in je bilo v letu 2017 na področju rojstev nadpovprečno. Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah po sklepu občinskega sveta vsem družinam ob rojstvu otroka nameni denarno pomoč. Po kratkem programu, ki so ga pripravili najstarejši otroci vrtca Vitomarci, je županja vsakemu otroku predala simbolno darilo - lipo, ki ima veliko simbolično vrednost in jo bodo starši posadili na domačem vrtu in bo rastla z otrokom.

Sledil je ogled prostorov vrtca, ki ga nekateri od njih že obiskujejo, nekateri pa ga bodo začeli v jeseni, ter zaključek sprejema s pogostitvijo v prijetni družbi novorojencev in njihovih staršev.



Več v Najmlajši