PU Murska Sobota prejela državno priznanje in evropsko pohvalo za promocijo zdravja na delovnem mestu

Vodstvo Policijske uprave M. Sobota se zaveda pomena varnosti in zdravja svojih zaposlenih skozi celotno starostno obdobje, zato smo v letu 2015 začeli izvajati projekt Promocije zdravja na delovnem mestu

Prlekija-on.net, sreda, 25. april 2018 ob 12:22
PU MS prejela državno priznanje in evropsko pohvalo

PU MS prejela državno priznanje in evropsko pohvalo

Državni sekretar Peter Pogačar je ob prihajajočem Svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu (28. april) na novinarski konferenci predstavil novo Resolucijo o Nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu 2018 - 2027 ter napovedala izvajanje evropske kampanje »Varno ravnajmo z nevarnimi kemičnimi snovmi za zdrava delovna mesta«, pod okriljem katere bosta potekali evropsko in nacionalno tekmovanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2018 - 2019«.

Ti dve tekmovanji je predstavila inšpektorica za delo mag. Lidija Korat, predsednica komisije za ocenjevanje kandidatov za priznanje, ki je k sodelovanju v tekmovanju povabila vse organizacije, ki so razvile primere inovativnega in učinkovitega upravljanja varnosti in zdravja pri delu na področju ravnanja z nevarnimi snovmi.

Na novinarski konferenci so predstavili tudi primera dobre prakse »Promocija zdravja na delovnem mestu - Zdrava delovna mesta za vse generacije«, ki ga je razvila Policijska uprava Murska Sobota in zanj prejela nacionalno priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016 - 2017« ter evropsko pohvalo »Zdravo delovno okolje 2016 - 2017«. Primera dobrih praks sta predstavila Damir Ivančić, mag., direktor Policijske uprave Murska Sobota in mag. Leon Vedenik, vodja projekta, Policijska uprava Murska Sobota.



Več v Kultura in izobraževanje