Znani so prleški kandidati za poslance Stranke Lista Marjana Šarca

V volilnem okraju Ljutomer je kandidat Andrej Rus s Cvena, ki hkrati kandidira tudi v volilnem okraju Murska Sobota I

Prlekija-on.net, sreda, 25. april 2018 ob 16:37
Lista Marjana Šarca

Lista Marjana Šarca

V ponedeljek, 23. aprila, so bile na Izvršnem odboru stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) potrjene liste kandidatov za vseh osem volilnih enot. Stranka Lista Marjana Šarca bo na letošnjih parlamentarnih volitvah nastopila s podporo volivk in volivcev v vseh 88 volilnih okrajih. "V zelo kratkem času nam je uspelo zbrati preko 2380 overovljenih podpisov podpore volivk in volivcev, od potrebnih 100 za vsako volilno enoto", so sporočili iz LMŠ. Liste kandidatov so včeraj in danes vložili pri vseh osmih volilnih komisijah volilnih enot.

V 8. volilni enoti, kamor spada tudi Ljutomer, so kandidati naslednji: Mihela Baumgartner VO 1 (Lendava), Aljaž Kovačič VO 2 (Ormož), Andrej Rus VO 3 (Ljutomer) in VO 4 (Murska Sobota I), Jure Lang VO 5 (Murska Sobota II), Urška Mauko Tuš VO 6 (Gornja Radgona), Nataša Vidnar VO 7 (Lenart), VO 8 (Pesnica), Nina Žitek VO 9 (Ptuj I) in Lovro Lapanja VO 10 (Ptuj II), VO 11 (Ptuj III).

V volilnem okraju Ljutomer je kandidat Andrej Rus s Cvena, ki hkrati kandidira tudi v volilnem okraju Murska Sobota I. Rus je inženir elektroenergetike, zaposlen v družbi Elektro Maribor, kjer je predsednik sveta delavcev, je pa tudi predsednik Gasilske zveze Ljutomer. Kandidiral je že na lokalnih volitvah, leta 2010 na neodvisni Listi za razvoj mesta in vasi, leta 2014 pa na listi SDS. Na volitve v Državni zbor se podaja prvič, tokrat na listi LMŠ, ki po javnomnenjskih raziskavah kotira visoko.

Andrej Rus
Andrej Rus

Med kandidati je tudi Nina Žitek iz Ljutomera, asistentka na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani in predsednica Podružnice Spominčice Ljutomer, ki pa kandidira v volilnem okraju Ptuj I.

Nina Žitek
Nina Žitek

V volilnem okraju Gornja Radgona je kandidatka Urška Mauko Tuš, profesorica zgodovine in sociologije iz Gornje Radgone, ki je na lokalnih volitvah leta 2014 kandidirala na Listi za Gornjo Radgono župana Stanislava Rojka, trenutno pa je samostojna članica OS Gornja Radgona.

Urška Mauko Tuš
Urška Mauko Tuš

V volilnem okraju Ormož je kandidat Aljaž Kovačič.



Več v Politika