Znani so tudi kandidati NSi, ki »misli resno«

V volilnem okraju Ljutomer je kandidatka Mira Rebernik Žižek iz Ljutomera, sicer vodja OI JSKD Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 25. april 2018 ob 20:36
Nov predsednik NSi je Matej Tonin

Nov predsednik NSi je Matej Tonin

Na 12. (volilnem) kongresu NSi, ki je potekal v soboto, so za novega predsednika NSi izvolili Mateja Tonina. "NSi z rešitvami in programom misli resno. Slovenija mora postati dežela priložnosti in zadovoljnih ljudi," je med drugim dejal novo izvoljeni predsednik stranke.

Izpostavil je, da je Slovenija država s številnimi potenciali, ki pa jih še nismo udejanjili. "Graditi želimo državo, v kateri bodo ljudje od svojih plač in pokojnin dostojno živeli. Državo, v kateri bo pravici zadoščeno in državo, v kateri se bomo vsi počutili varne," je poudaril Tonin in izmed 15. prioritetnih področij izpostavil zlasti posodobitev zdravstva in sodstva ter znižanje davkov.

V zaključku je Matej Tonin dejal, da bodo državnozborske volitve začrtale smer prihodnjega razvoja. "Ko bo NSi dobila priložnost, da prevzame odgovornost v vladi, je Slovenija lahko med 15. najuspešnejšimi državami na svetu," je še dejal Tonin.

Potrdili so tudi listo kandidatov za prihajajoče državnozborske volitve. V 8. volilni enoti so kandidati naslednji: Jožef Horvat VO 1 (Lendava), dr. Simon Kolmanič VO 2 (Ormož), Mira Rebernik Žižek VO 3 (Ljutomer), Nataša Kuhar Čerpnjak VO 4 (Murska Sobota I), Drago Rajbar VO 5 (Murska Sobota II), Alenka Roškar VO 6 (Gornja Radgona), David Klobasa VO 7 (Lenart), Viktor Vajngerl VO 8 (Pesnica), Petra Žiher Sok VO 9 (Ptuj I), Klemen Rutar VO 10 (Ptuj II), in Dušan Pernek VO 11 (Ptuj III).

V volilnem okraju Ljutomer je kandidatka Mira Rebernik Žižek iz Ljutomera. Mira je vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike, aktivno pa sodeluje tudi pri oblikovanju kulturnih programov, promoviranju, ustvarjanju in režiranju ljubiteljske gledališke igre. Je prejemnica Miklošičeve nagrade in tudi Severjeve nagrade 2010 za življenjsko delo v ljubiteljskih gledališčih.

Mira Rebernik Žižek
Mira Rebernik Žižek

Simon Kolmanič
Simon Kolmanič

Alenka Roškar
Alenka Roškar



Več v Politika