27-letnik, ki je osumljen več požigov, v priporu

Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj požiga, vključno tega izpred par dnevi, ko so med požarom poginile živali

Prlekija-on.net, petek, 27. april 2018 ob 10:09
Policija

Policija

Ptujski policisti so na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, včeraj privedli 27-leznega moškega, ki ga sumijo požiga gospodarskega poslopja v Borovcih. Preiskovalna sodnica je zoper njega odredila pripor.

Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga po 1. odstavku 222. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), s tem, da je 23. 4. 2018, okoli 22. ure, požgal hlev, v katerem so med požarom poginile živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov materialne škode.

Prav tako je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa požiga po 1. odstavku 222. člena KZ-1, v zvezi s 34. členom KZ-1, s tem, da je 14. 3. 2018, okoli 21.20, neovirano pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop in se osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode.

Med zbiranjem obvestil v času pridržanja so policisti ugotovili tudi to, da je osumljeni v noči na 17. 4. 2018, zanetil ogenj na zabojnikih za mešane komunalne odpadke ob stanovanjskih hišah v Borovcih in s tem oškodoval lastnika zabojnikov, gospodarsko družbo s Ptuja za nekaj manj kot 90 evrov. Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je 23. 4. 2018, na PP Ptuj posredovala pisno prijavo kaznivega dejanja, iz katere je razvidno, da umikajo predlog za pregon kaznivega dejanja zoper takrat neznanega storilca. Zato so policisti v zvezi s tem, na podlagi 10. odstavka 148. člena Zakona o kazenskem postopku, na pristojno tožilstvo poslali poročilo.



Več v Črna kronika