Velik dan za PGD Stara Gora, Gasilsko zvezo in Občino Sv. Jurij ob Ščavnici

Gasilci PGD Stara Gora pripeljali novo avtocisterno

Branko Košti, petek, 27. april 2018 ob 18:53
Nova avtocisterna PGD Stara Gora

Nova avtocisterna PGD Stara Gora

26. april 2018 bo v zgodovini Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, krajanov Stare Gore in okoliških vasi, še posebej pa v kroniki PGD Stara Gora, zapisan z velikimi črkami. Ta dan so namreč v garažo svojega velikega in modernega gasilskega doma, pripeljali novo avtocisterno AC - 20/100.

Kot sta v nagovorih ob prihodu cisterne povedala župan Občine sv. Jurij Mirko Petrovič in predsednik GZ Sv. Jurij Anton Klemenčič, je avtocisterna velika pridobitev ne le za Staro Goro, temveč za celotno območje občine in tudi širše, saj bistveno izboljšuje protipožarno varnost v domači in tudi sosednjih občinah. PGD Stara Gora pokriva obrobje občine in meji na območja GZ Ljutomer, Sv. Tomaž in Juršinci. S sosednjimi društvi dobro sodeluje, še posebno s PGD Mala Nedelja, saj sodelujejo tudi na vajah sektorja Mala Nedelja v mesecu požarne varnosti. In kar nekaj članov PGD Stara Gora, med njmi tudi predsednik Drago Kolbl, prihaja iz sosednjih Drakovcev, torej iz Občine Ljutomer.

Gasilci GZ Sv. Jurij so novi gasilski pridobitvi pripravili svečan sprejem. Avtocisterno so s svojimi gasilskimi vozili pričakali v občinskem središču in se skupaj podali proti Stari Gori, kjer jih je ob prihodu pričakala vodna zavesa, katero so pripravili gasilci PGD Sv. Jurij, Mala Nedelja, Radoslavci, Sovjak, Slaptinci, Bolehnečici, Grabonoš, Rožički Vrh in Selišči.

Novo avtocisterno bodo svečano predali namenu ob letošnjem praznovanju Dneva državnosti, 24. junija, ko bo PGD Stara Gora praznovalo tudi 90-letnico delovanja.



Več v Kultura in izobraževanje