V Ljutomeru poteka sanacija pločnikov

Dela bodo končana predvidoma 15. maja, vrednost del pa znaša 23.494,83 evra

Prlekija-on.net, sobota, 28. april 2018 ob 08:29
Sanacija pločnikov v Ljutomeru

Sanacija pločnikov v Ljutomeru

Podjetje Nograd Lotmerk d.o.o. iz Ljutomera je v ponedeljek, 23. aprila, pričelo izvajati sanacijo pločnikov ob regionalni cesti R3-713 v mestu Ljutomer. Gre za pločnike ob Ulici Jureša Cirila, Prešernovi ulici in Kajuhovi ulici. Podjetje BNG, Bojan Safran s. p. s Kapelskega Vrha je v letu 2017 izdelalo projektno dokumentacijo za sanacijo pločnikov ob regionalni cesti v mestu Ljutomer. Občina Ljutomer je 14. februarja 2018 izvedla sestanek s predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo na katerem je bilo dogovorjeno, da se bo pristopilo k skupni investiciji celovite ureditve navedenih ulic, skupno z rekonstrukcijo obstoječe komunalne infrastrukture pod cesto.

Glede na slabo stanje pločnikov na tem odseku so se odločili, da bo letos izvedena sanacija pohodnih površin, in sicer na odsekih, na katerih so te najbolj poškodovane. Tako bo ta del mesta dobil prijaznejšo podobo. Dela bodo končana predvidoma 15. maja, vrednost del pa znaša 23.494,83 evra.

Vse obiskovalce mesta Ljutomer ob tem naprošajo, da v času sanacije pločnikov upoštevajo spremenjen prometni režim, saj bo zaradi večjih vzdrževalnih del na pločnikih občasno oviran promet, prav tako bodo občasno ovirani dostopi v vse objekte na trasi posega.


Več v Gospodarstvo