Razrita cesta ob vsakem manjšem nalivu

Cesta Radomerje - Sp. Kamenščak je razrita tudi ob vsakem manjšem nalivu

Dejan Razlag, nedelja, 18. julij 2010 ob 21:0612
Razrita cesta

Razrita cesta

Ob sinočnjem neurju in nalivu, jo je poleg drevesa na Sp. Kamenščaku, skupila tudi cesta, ki povezuje Radomerje in Sp. Kamenščak. Vaščani, ki živijo ob tej cesti, so nas opozorili na stanje, v kakršnem je ta cesta po vsakem, tudi manjšem nalivu.

"Na Sp. Kamenščaku živim že kar nekaj let. Lani sem se tudi preselil v novo lastno stanovanjsko hišo v ulici oz. cesti ki povezuje Radomerje in Sp. Kamenščak. Za gradnjo hiše sem si pridobil vsa potrebna gradbena dovoljenja s strani občine Ljutomer, seveda sem moral tudi poravnati komunalni prispevek - preden sem lahko začel graditi hišo.

Po vselitvi v novo hišo, pa imamo težave predvsem z prej omenjeno lokalno cesto, po kateri se lahko pripeljem do svoje hiše (ko je cesta urejena); po vsakem manjšem nalivu pa voda "uniči" oz. poškoduje edino cesto, ki vodi do hiše. Voda namreč ustvari globoke jame in jarke v makadamu, tako da je cesta z osebnim vozilom neprevozna.


Vedno moram klicati podjetje, ki je v naši občini zadolženo za vzdrževanje cest. Včasih pridejo, drugič se spet izgovorijo, da jih ne bo, ker jim občina ne plačuje, tretjič da bi se moralo nekaj urediti glede te ceste, ... V glavnem; po več klicih ponavadi pridejo popravit cesto, včasih v istem dnevu, ali pač ko lahko (včasih lahko to traja tudi 2, 3 dni)."
nam je povedal eden izmed stanovalcev ob tej cesti.

Pojasnil še nam je, da je bilo danes posebej težko pogledati skozi okno ter videti razrito cesto, saj imajo pri hiši nekajmesečnega otroka, ki je v zadnjih dneh bolehal za visoko vročino. Tako so se upravičeno ustrašili kako bodo ga sploh lahko prepeljali do zdravnika, ko pa je cesta neprevozna ter kako bodo jutri šli v službo. Z osebnim vozilom po tej cesti verjetno ne, pa to kljub temu, da so vsi v ulici poravnali komunalni prispevek, plačali vsa dovoljenja in da že eno leto kličejo pristojne, da bi se situacija uredila.


Več v Gospodarstvo