18-letna Ljutomerčanka Veronika Mikl v slovenski odbojkarski reprezentanci

Italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini, ki je slovensko reprezentanco prevzel pred lansko sezono je na širši spisek uvrstil 19 deklet, med katerimi je tudi 18-letna Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica Roto-Keme Puconci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. april 2018 ob 22:14
Veronika Mikl

Veronika Mikl

Slovenska članska ženska odbojkarska reprezentanca bo 7. maja pričela s pripravami v Mariboru za udeležbo na sredozemskih igrah. Italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini, ki je slovensko reprezentanco prevzel pred lansko sezono je na širši spisek uvrstil 19 deklet, med katerimi je tudi 18-letna Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica Roto-Keme Puconci. Slednja je bila v članski reprezentanci že v preteklem letu, ko se je ta udeležila tretjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Nizozemskem.

Dekleta se bodo letos v prvem delu reprezentančne sezone udeležile že omenjenih sredozemskih iger v Španiji, ki bodo potekale konec junija. Igre bo selektor poleg tekmovalnega namena izkoristil tudi kot temeljite priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki se bodo začele avgusta. Na širšem spisku je glavnina nosilnih igralk iz lanske ekipe, ki so sodelovale v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Dve standardni igralki bosta v dogovoru s selektorjem izpustili prvi del reprezentančne sezone, selektor pa je kot vedno dal priložnost tudi nekaj novim, mladim igralkam, da preveri, ali so lahko v prihodnje nosilke v reprezentanci. Tako je dobila lansko leto po dobrih igrah v državnem prvenstvu prvič priložnost tudi Veronika, ki je zaenkrat izpolnila pričakovanja strokovnega vodstva in dobila vabilo tudi za letošnjo prvo akcijo.

Kasneje bo selektor objavil še spisek igralk, na katere bo računal na kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo, v okviru katerih bo reprezentanca štiri tekme odigrala v avgustu, dve pa januarja prihodnje leto. Le te bodo potekale po ligaškem sistemu. Slovenija je v kvalifikacijski skupini z Belgijo, Izraelom in Islandijo, na evropsko prvenstvo pa bosta vodili prvi dve mesti.

Širši spisek ženske članske reprezentance za sredozemske igre:

PODAJALKE:
Eva Mori - Beziers (FRA)
Sara Njadič - Nova KBM Branik (SLO)
Zala Zbičajnik - GEN-I Volley (SLO)

KOREKTORICI:
Iza Mlakar - Nova KMB Branik (SLO)
Darja Eržen - Formula Formis (SLO)

SREDNJE BLOKERKE:
Saša Planinšec - Dresdner SC (NEM)
Tina Grudina - Calcit Volley (SLO)
Sara Hutinski - Lardini Filottrano (ITA)
Ela Pintar - Nova KBM Branik (SLO)
Teja Bavdaž - Formula Formis (SLO)
Nina Praunseis - Aliansa Šempeter (SLO)

SPREJEMALKE:
Anita Sobočan - Nova KBM Branik (SLO)
Ana Marija Vovk - Nova KBM Branik (SLO)
Nika Blagne - Nova KBM Branik (SLO)
Katja Mihalinec - Calcit Volley (SLO)
Pia Blažič - Calcit Volley (SLO)
Klavdija Čož - ATK Grosuplje (SLO)

PROSTI IGRALKI:
Veronika Mikl - Roto-Kema Puconci (SLO)
Nika Dobaj - Nova KBM Branik (SLO)



Več v Šport