»Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota«

Bralec nam je poslal zapis, ki ga je naslovil nazorno »Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota«, temu pa dodal še fotografije, ki to še bolj nazorno prikazujejo

Prlekija-on.net, torek, 1. maj 2018 ob 19:364
Volkmerjeva ulica

Volkmerjeva ulica

Branko Mohorič iz Ljutomera nam je poslal zapis, ki ga je naslovil nazorno »Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota«, temu pa dodal še fotografije, ki to še bolj nazorno prikazujejo.

"Bliža se čas županskih volitev. Čas za pridobivanje naklonjenosti volilcev. Prebivalci Volkmerjeve ulice v Ljutomeru ponovno ponujamo novim ali starim županskim kandidatom projekt, katerega lahko zapišejo v svoj predvolilni program: »Obnova Volkmerjeve ulice«. Pred desetletjem smo že zbrali podpise in jih s prošnjo po obnovi poslali na občino. Odgovor župana je bil: »Prioritete so drugje, počakajte!« Pa smo čakali in še čakamo. Čakamo že tako dolgo, da je postala takšna kot jo vidite na fotografijah. A to je le zunanji izgled, pogledu skrita se nahaja stara komunalna in energetska infrastruktura, da o neurejeni drenaži podzemnih voda, ki pritekajo z Juršovke in ki spomladi in jeseni pridno zalivajo naše kleti sploh ne govorimo," se glasi zapis.

Ulice naj bi letos dočakale obnovo

Medtem smo v zadnji izdaji Novičk sicer zasledili, da se omenja ureditev mestnih ulic kot območja umirjenega prometa, kjer je omenjena tudi dotična ulica: "Podjetje Biro skiro iz Ljubljane je v letu 2015 izdelalo idejno zasnovo napredne prometne ureditve za Volkmerjevo, Vrtno in Fulneško ulico, Ulico Viktorja Kukovca, Ulico Jana Baukarta in Maistrovo ulico v Ljutomeru. Za vse navedene ulice je v fazi izdelave projektna dokumentacija za komunalno infrastrukturo (vodovod in kanalizacija), na podlagi katere se bo pred prometno ureditvijo izvedla celovita rekonstrukcija komunalne infrastrukture. V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev prometa, ki bo v prihodnjih letih urejen po načelih umirjanja prometa in bo dal ulicam lepši videz. V letu 2018 bo tako projekt pripravljen na izvedbo."

Kot je torej razvidno iz zapisa, naj bi se ulice, vključno z Volkmerjevo, letos uredile oz. vsaj začele urejati. Upamo lahko le, da spet ne bodo "prioritete kje drugje".



Več v Gospodarstvo