Okrog dvesto motorjev in motoristov na blagoslovu motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov je opravil farni župnik Srečko Fras, organiziral pa Moto klub Pürgaške sekire

Branko Košti, torek, 1. maj 2018 ob 20:12
Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Prvomajsko budnico pihalne godbe je pri Mali Nedelji že pred nekaj leti zamenjala malo drugačna, a še bolj glasna budnica. Oglasi se sicer malo pozneje, proti sredini dopoldneva, ko se v Pürgo, drugo ime za središče kraja, z vseh strani začnejo zgrinjati jahači na zloščenih jeklenih konjičkih.

Tudi letos, na sončen in topel praznični torek, se je na, zdaj že tradicionalnem, prvomajskem blagoslovu motorjev in motoristov zbralo okrog dvesto dvo in tudi večkolesnih lepotcev od blizu in daleč. pridružilo se jim je še veliko domačinov in priložnostnih obiskovalcev, ki so si z zanimanjem in občudovanjem ogledovali vso to bleščečo lepoto, pa tudi nekatere njihove lastnike, kateri so s svojimi opravami pritegnili njihovo pozornost. Veliko občudovalcev sta bila deležna tudi najstarejši, najmanj bleščeč, tu in tam že malo rjav in s posebno opremo opremljen motocikel in njegov lastnik.

Blagoslov motorjev je opravili farni župnik Srečko Fras, asistiral pa mu je navdušen motorist, domačin Franček Horvat, ki opravlja duhovniško poslanstvo na Kapeli. Po blagoslovu se je večina udeležencev odpravila na krožno vožnjo, ob vrnitvi pa jih je pričakala topla malica in dobra glasba, ob kateri so nadaljevali veselo druženje.

Blagoslov so organizirali člani domačega moto kluba Pürgaške sekire.



Več v Družabno