Nenehna skrb za bolj gibčne kosti

Osteoporoznice opravile preko 1140 minut vadbe

Filip Matko Ficko, sreda, 2. maj 2018 ob 11:05
Razposajenost ob zaključku telesne vadbe 2017/2018

Razposajenost ob zaključku telesne vadbe 2017/2018

Devetnajst članic Društva za osteoporozo Pomurja, s sedežem v Radencih, je v času od 25. oktobra 2017 do 11. aprila 2018 redno obiskovalo ob sredah popoldne telesno vadbo za gibčnost svojih kosti oziroma celotnega telesa. Vadile so v prostorih telovadnice novozgrajenega vrtca Radenski mehurčki v Radencih pod strokovnim vodstvom diplomirane fizioterapevtke, domačinke Mojce Horvat.

Srečevanja so se izvajala iz tedna v teden, odpadla sta le ob morebitni opravičeni odsotnosti voditeljice ali praznikih (skupno 19 srečanj). Za sam zaključek vadb pa je po dogovoru z Zdravstvenim domom Gornja Radgona prišla v goste še diplomirana medicinska sestra Slavica Mencingar, ki je predstavila tehnike sproščanja. Ob tem je vsem razdelila še priročnik z istim naslovom, ki ga je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju s službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Norway grants (program Norveškega finančnega mehanizma).

Ob zaključku tokratne skrbi za lastno zdravje je predsednica Društva za osteoporozo Pomurja Radenci, Silva Marinkovič, zatrdila: »Jeseni letos bomo nadaljevale s skrbjo za bolj gibčne kosti. Je pa ob tem v ospredju druženje ter pozaba na vsakdanje skrbi.«



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje