Voda zalila več sto objektov, toča klestila kar petkrat

Največ težav je na Ptuju z okolico, kjer je zalilo več sto objektov, samo na Ptuju preko 50. Tam je ponoči pomagalo več kot 250 gasilcev.

Prlekija-on.net, sobota, 5. maj 2018 ob 08:49
Potok Grajena, foto: Četrtna skupnost Grajena, MO Ptuj

Potok Grajena, foto: Četrtna skupnost Grajena, MO Ptuj

V petek se je nad območjem od Ptuja do Maribora razbesnelo neurje, ki je trajala praktično celo popoldne in tudi zvečer. Ponekod je padala toča, tudi v Prlekiji, v okolici Ptuja je toča v nekaj urah klestila kar petkrat. Največ težav je na Ptuju z okolico, kjer je zalilo več sto objektov, samo na Ptuju preko 50. Pripadnikom civilne zaščite je ponoči pomagalo več kot 250 gasilcev v občinah Ptuj, Hajdina in Kidričevo. Tam je samo v nekaj urah padlo več kot 150 litrov vode na kvadratni meter.

Pregled intervencij na tem območju je praktično nepregleden, neurja pa so nekaj nevšečnosti povzročila tudi v okolici Ljutomera. V soboto, ob 00.09 je v Ljutomeru na Kolodvorski ulici meteorna voda zalila trgovino Kik, pri tem pa so posredovali gasilci PGD Ljutomer in vodo izčrpali.

V petek, ob 22.12 je v naselju Šalovci, občina Središče ob Dravi, meteorna voda na cesto nanesla blato. Gasilci PGD Obrež so očistili cesto in jarke v dolžini 300 metrov. Ob 22.48 pa je v naselju Lešnica v občini Ormož meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Hardek so pred hišo skopali jarke, da je voda odtekala stran od hiše.

Ob 00.06 je na Jurkovičevi ulici v Radencih začela voda iz kanalizacije zalivati ulico. O dogodku je bilo obveščeno podjetje SIM Radenci.

Intervencija zaradi nočnih poplav poteka tudi v Gresovščaku, kjer sanirajo cesto gasilci PGD Gresovščak in podjetje Dveri Pax, od katerih je zemljo naplavilo iz vinograda, ki ga obnavljajo. Fotografije, ki nam jih je poslal Srečko Lukovnjak Kramberger, so v spodnji galeriji.

Pregled intervencij med Ptujem in Mariborom.

Intervencije

Voznik zapeljal v stoječo vodo, ena oseba umrla

Mariborski poklicni gasilci so posredovali na preko 30 intervencijah zaradi neurij, poleg tega na dveh hujših prometnih nesrečah, kjer je vlak povozil osebo in trčenju osebnih vozil in tovornega vozila na avtocesti, kjer je umrla mlada sopotnica v osebnem vozilu. Voznik je zapeljal v stoječo vodo, nato trčil v betonsko ograjo in zapeljal na nasprotno stran avtoceste, kjer je trčil v tovorno vozilo.

Mura v Gornji Radgoni:

Poplave v Janežovcih



Več v Narava