To so kandidati za poslance v volilnih okrajih Ljutomer, Ormož in Gornja Radgona

V osmi volilni enoti, kamor spadajo volilni okraji Ljutomer, Ormož in Gornja Radgona, bo 24 kandidatnih list. Objavljamo imena kandidatov za poslance in poslanke.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. maj 2018 ob 10:052
Kdo vse si želi v Državni zbor?

Kdo vse si želi v Državni zbor?

Ta teden se je pričela uradna volilna kampanja pred predčasnimi volitvami v DZ, ki bodo 3. junija. Kdo vse je pravilno oddal podpise podpore, bo sicer znano 13. maja, Državna volilna komisija (DVK) pa je objavila seznam strank, ki so pravočasno vložile kandidatne liste.

Na DVK so pravočasno vložili 25 kandidatnih list. V osmi volilni enoti, kamor spadajo volilni okraji Ljutomer, Ormož in Gornja Radgona, bo teh 24.

Kandidature morajo nato prestati še postopek preizkusa zakonitosti, volilne komisije posameznih volilnih enot pa morajo seznam po izžrebanem vrstnem redu sestaviti do 13. maja. Sezname kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih okrajih, bo DVK javno objavil do 18. maja.

V spodnji tabeli objavljamo imena kandidatov v volilnih okrajih Ljutomer (obsega občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej), Ormož (obsega občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi) in Gornja Radgona (obsega občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici).

Stranke smo o imenih povprašali v četrtek, objavljena pa so imena, ki smo jih v uredništvo prejeli do trenutka pisanja tega prispevka oz. so imena bila javno znana že prej. Seznam bo ustrezno dopolnjen, v kolikor bomo v naslednjih dneh še prejeli odgovore strank. Stranke so objavljene v takšnem vrstnem redu, kot jih je objavila DVK.



Več v Politika