Pešec po trčenju umrl, voznik s kraja nesreče odpeljal

Voznik ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal na obcestno bankino ter trčil v pešca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl

Prlekija-on.net, nedelja, 6. maj 2018 ob 10:14
Voznik je na kraju umrl

Voznik je na kraju umrl

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri kazniva dejanja, štiri prometne nesreče, štiri kršitve javnega reda in miru, poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi ter prijeli tri ilegalce.

Ob 20.50 uri se je na cesti Črenšovci - Turnišče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik tovornega vozila znamke Renault Trafic izven naselja Gomilice ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal na obcestno bankino ter trčil v pešca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. Voznik se je po trčenju s kraja odpeljal. Zoper voznika tovornega vozila sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu in Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino v trgovini, gozdno tatvino, poškodovanje osebnega avtomobila in tatvino kolesa.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi nedovoljenega vstopa v našo državo so obravnavali tri tujce.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Lendave.