Povabilo mladim k likovnemu ustvarjanju

Nasmeh, ker mi je mar – povsod in za vsakogar

Filip Matko Ficko, torek, 8. maj 2018 ob 14:08
Po opravljenem sprejemu drugošolčkov v Rdeči križ Slovenije

Po opravljenem sprejemu drugošolčkov v Rdeči križ Slovenije

S prvim dnem Svetovnega dneva Rdečega križa - 8. maj - so se pričeli obiski prostovoljk in prostovoljcev te najstarejše humanitarne organizacije na svetu v vrtcih, šolah in drugod, da opozorijo v vseh 56 območnih združenjih po Sloveniji v Tednu Rdečega križa (8. - 15. maj) na še vedno prisotno stisko in pomanjkanje v našem vsakdanjem okolju, da so torej med nami soljudje, ki potrebujejo pomoč.

Na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih so danes dopoldne, 8. maja, vse to omenili drugošolkam in drugošolcem ob njihovem tokratnem sprejemu v to humanitarno organizacijo ter jih povabili k sodelovanju razpisanega likovnega natečaja pod naslovom »Nasmeh, ker mi je mar - povsod in za vsakogar«. Kajti ob vstopu v osnovno šolo postanejo otrokom, poleg staršev, vse bolj pomembne vrstniške skupine (ena takšnih je lahko krožek Rdečega križa na šoli !) in prijateljstva, zato jim je potrebno v tem obdobju ponuditi priložnost, da razvijejo zavedanje, kako lahko s svojim, še tako majhnim delom, veliko pripomorejo pri izboljševanju življenj ljudem, ki jih obkrožajo. Prav tako potrebujejo priložnost za razvoj kulture medsebojnega razumevanja, spoštovanja ter iskanja rešitev za boljše življenje. Veliko lahko naredijo že samo s prijaznim pogledom in nasmehom.

Zatorej se na pobudo Osnovno šole Ivana Tavčarja Gorenja vas ter v sodelovanju Rdečega križa Slovenije ter Mestnega muzeja Idrija in Kulturno umetniškega društva Trata Gorenja vas vabi vse šolarje k sodelovanju v likovnem natečaju, ko bi naj mladi z doživetim in občutenim likovnim izražanjem razmišljali o pomenu medsebojne pomoči ter k iskanju rešitev, kako si lahko otroci med seboj pomagajo, kaj lahko naredijo drug za drugega, za ljudi okrog sebe in za boljši jutri vseh nas.



Več v Kultura in izobraževanje