Pričeli z razstavo, zaključili z igranjem golfa

Sodelavci pomurskih TIC-ov obiskali Radence

Filip Matko Ficko, torek, 8. maj 2018 ob 14:19
Sodelavci pomurskih TIC-ov obiskali Radence

Sodelavci pomurskih TIC-ov obiskali Radence

Sodelavci Zavodov za turizem, šport in kulturo oziroma njihovih turistično informativnih centrov (TIC-ov) so 6. maja obiskali Radence. Zjutraj ob 8. uri jih je pri radenskem TIC-u na avtobusni postaji v Radencih pričakala Mateja Černjavič, a pri novi poslovni stavbi Občine Radenci, kjer je tudi pisarna Zavoda za turizem in šport Radenci, jih je pričakal v.d. direktorja tega zavoda Branko Žnidarič.

Prvi ogled je bil namenjen galerijskemu prostoru Občine Radenci, kjer je na ogled razstava likovnih del Lojzeta Logarja, akademskega slikarja in grafika svetovnega slovesa ter častnega občana Občine Radenci, ki je umrl leta 2014. Zadnje poldrugo leto pred smrtjo je naslikal slikarski opus z naslovom »Sarchopag (U.S.)«, ki je bil doslej videl le na razstavi v Splitu. Iz tega ciklusa je na ogled 26 del, o teh je pripovedoval sin pokojnega slikarja Marko Logar Boni.

Ob zaključku ogleda slikarske razstave je vse pozdravil v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Radenci, Branko Žnidarič, ki je pozneje vse spremljal tudi na »popotovanju« po »deželi treh src«. Ogledali so si Kraljevi vrelec pri Zdravilišču Radenci, Železni vrelec v severnem delu kraja, živalski vrt Sikalu zoo v Boračevi ter tamkaj tudi podjetje Radenska (ki jo sedaj ima v lasti Kofola), se napotili na Vinotoč Belak vinogradniške družine Belak na Radenskem vrhu, k cerkvi svete Marije Magdalene spokornice na Kapelskem vrhu, se spustili v Paričjak do Golf centra Tivadar (tudi vzletišče in pristajališče športnih letal ter domovanje turističnega vlakca), kjer so se kar lep čas zadržali pri začetniških udarcih z golf palico.



Več v Kultura in izobraževanje