V Društvu za osteoporozo Ljutomer so si ogledali Boromejske otoke

Na tridnevnem izletu so si gledali otok Bella, Madre in otok ribičev ter še Bergamo, Milano, ...

Prlekija-on.net, torek, 8. maj 2018 ob 20:35
Izlet na Boromejske otoke

Izlet na Boromejske otoke

Članice in člani Društva za osteoporozo Ljutomer, so se med prvomajskimi prazniki podali na tridnevno potepanje na Boromejske otoke in jezero Maggiore. Prvi dan so se zgodaj zjutraj odpravili iz Ljutomera do Fernetičev in naprej mimo Verone do Bergama, pomembnega zbirališča umetnikov in rojstnega mesta skladatelja Donizettija. Ogledali so si stari del mesta z ozkimi tlakovanimi ulicami.

Pot so nadaljevali proti jezeru Maggiore ter imeli postanek ob južnem delu jezera pri kraju Arona ob mogočnem kipu Karla Boromejskega. Sledila je vožnja ob jezeru do Bavena in Strese, kjer so prespali.

Naslednji dan so se z ladjo odpravili na Boromejski otok Bella ter si ogledali baročni grad in vrtove. Ogledali so si tudi otok Madre s čudovito vilo, obkroženo z bujnim tropskim rastlinjem. Za konec so obiskali še otok ribičev. Po vrnitvi na obalo so imeli možnost obiska znane Ville Taranto.

Tretji dan so se podali v prestolnico Lombardije Milano in si tam ogledali slovito milansko katedralo, galerijo Vittoria Emanuella, Teatro alla Scala. Povzpeli so se tudi na streho katedrale in obiskali muzej v slavnem opernem gledališču ter se sprehodili do mogočne trdnjave - dvorca Castello Sforzesco.

Zgodaj popoldne je sledil odhod mimo Verone in Benetk proti domu.



Več v Družabno