Prijeli dvanajst tujcev, državljanov Indije in Pakistana

Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. maj 2018 ob 08:34
Mejni prehod Središče ob Dravi

Mejni prehod Središče ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 11. maja, ob 14:43 jih je občanka iz okolice Ormoža obvestila, da ji je soseda izkopala luknjo na dovozu do njenega počitniškega objekta. Udeleženki sta bili napoteni na zasebno tožbo.

Ob 19.10 so bili obveščeni o kršitvi javnega red in miru v kraju Runeč. Kršitelju, kateri je verbalno napadel sosedo so izdali plačilni nalog. Ob 21.04 so v kraju Pavlovci vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola (rezultat kar 1.02 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Zoper voznika bodo na pristojno sodišče poslali Obdolžilni predlog.

Ob 00.39 so posredovali v Ormožu, kjer je sosed motil soseda pri počitku. Kršitelju so izdali plačilni nalog. Ob 00.43 so v Ormožu vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo (rezultat kar 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Zoper kršitelja bo na pristojno sodišče poslan Obdolžilni predlog.

V soboto, 12. maja, ob 8:20 so na enoti od poštenega najditelja sprejeli najdeno denarnico z dokumenti in denarjem. Napisan je bil Zapisnik o najdenih predmetih, obveščen imetnik, kateri bo predmete prevzel na enoti.

Ob 17:06 so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica kolesa vozila po klancu navzdol ter zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom ter padla po vozišču. Pri tem je dobila lahke telesne poškodbe ter so jo na kraju oskrbeli služba Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 22.53 so posredovali v Hermancih po klicu občanke, katero je motila glasna glasba. Kršitelji so bili opozorjeni. Ob 23.15 so v okolici Svetega Tomaža mlajšemu moškemu zasegli cigaretni ogorek, saj obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedane droge.

Tujci zaprosili za mednarodno zaščito

V nedeljo, 13. maja, ob 5:25 so policisti v naselju Šalovci prijeli dva tujca, državljana Indije, katera sta predhodno nezakonito prečkala državno mejo izven mejnega prehoda.

Zatem je bilo ob 8:44 izven naselja Središče ob Dravi prijetih še pet tujcev, državljanov Indije in Pakistana, kateri so prav tako predhodno nezakonito prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

Ob 20:30 uri so policisti izven naselja Središče ob Dravi prijeli pet tujcev državljanov Indije in Pakistana, kateri so predhodno prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Trenutno so še v postopku.

V času od 14.5.2018 do 20.5.2018 poteka poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na kontroli tovornih vozil in avtobusov, v času od 14.5.2018 do 27.5.2018 pa poteka poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na varnosti kolesarjev.



Več v Črna kronika