Otvoritev 6. Grossmannovega festivala

Otvoritev 6. Grossmannovega festivala in vinske poti v Ljutomeru

Dejan Razlag, ponedeljek, 26. julij 2010 ob 19:58
Pošastna pojedina

Pošastna pojedina

V ponedeljek, 26. julija smo z nestrpnostjo dočakali otvoritev 6. izvedbe Grossmannovega festivala filma in vina in simbolične vinske poti v Kulturnem domu Ljutomer. Otvoritev so popestrile razstave karikatur Jakše Vlahovića ter na lanski Zombi paradi nastale fotografije Edvarda Pintariča ob inštalaciji Šlosarta z naslovom Pošastna pojedina.

Za otvoritvijo je sledila predstavitev vinarjev, ki se letos s svojimi imenitnimi vini potegujejo za prestižni naslov Vinskega šampiona Hudega mačka, na simbolični vinski cesti. Radgonske gorice se bodo predstavile s tigrovim vinom, Puklavec & Friends bo na mizo ponudil šipon ter rumeni muškat, Turistično vinogradniška kmetija Hlebec bo čaše polnila s zweigeltom, Vinogradništvo družine Kos pa vas bo zapeljevalo z rumenim muškatom.

Ob 19. uri pa je napočil čas že za filmski program z Državo mrtvih Živojina Pavlovića in Dinka Tucakovića.

Ob 21. uri pa nestrpno pričakujemo premiero prleškega filmskega mojstra Vitomirja Kaučiča, Vinopirji: Ledena trgatev, še en neprecenljiv prispevek k zakladnici slovenske fantastične kinematografije.

Ob 22:30 bo v Mestnem kinu prikazan dokumentarec Prepovedani brez prepovedi Milana Nikodijevića in letošnjega predsednika žirije za Hudega mačka Dinka Tucakovića, ki ga bo skupaj s podpornikom Slobodanom Šijanom tudi napovedal. Prvi blok tekmovalnega programa kratkih filmov, ki bo na sporedu ob 23:30, bo zaključil ponedeljkov filmski program Mestnega kina.

S projekcijo kratkih filmov in koncertom Roka Predina se bo v baru Klub ob 23. uri pričel tudi glasbeni program, ki bo opolnoči ponudil še premierno glasbeno uprizoritev melodramatične grozljive pravljice Srceder v izvedbi Ludvika Bagarija in skupine Na lepem prijazni.


Več v Družabno